Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policista - záchranář

Policejní záchranáři prováděli výcvik ve vodním prostředí. 

Policista - záchranářPolicista - záchranář
Od pondělí do pátku minulého týdne se šest policistů zúčastnilo výcvikového kurzu „Policista – záchranář“, který byl pořádán Ředitelstvím služby pořádkové policie na brněnské přehradě. Na celý kurz dohlíželi policisté z Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku ve spolupráci s lektory poříčního oddělení Ústí nad Labem.

Po intenzivním týdenním kurzu frekventanti převzali osvědčení o absolvování školení. V teorii se policisté seznámili se základními znalostmi o chování vody. Lektoři vysvětlovali dělení vod, nebezpečí, která hrozí na jednotlivých tipech, způsoby záchrany atd. Praktická část obsahovala například transport zraněného přes přehradu, resuscitaci a samozřejmě nechyběly ani ukázky případů z praxe.

V průběhu kurzu frekventanti řešili způsoby poskytnutí první pomoci i za pomoci externího automatického defibrilátoru, ambuvaku a dýchacích polomasek.

Cílem tohoto školení bylo naučit policisty nejen záchraně tonoucích, ale osvětlit problematiku vodního prostředí a naučit je rozeznávat skrytá nebezpečí.

Potápěčskou činnost vykonává přibližně 90 potápěčů. Za rok 2014 provedli téměř 430 akcí. V loňském roce se zúčastnili potápěči Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku projektu MV ČR „Pomoc zemím západního Balkánu“, v jehož rámci provedli výcvik a školení příslušníků na území Bosny a Hercegoviny. Včerejšího dne odjeli do této země už posedmé na expertní misi. Letošním úkolem je pokračování v odminování řeky Sávy.

27. července 2015
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Policista - záchranář

Policista - záchranář 

Detailní náhled

Policista - záchranář 2

Policista - záchranář 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem