Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policista zachránil dítě z hořícího bytu

SOKOLOVSKO - Při příjezdu hasičů na místo došlo k nehodě. 

V sobotu odpoledne dala vařit žena ze Sokolova oběd na plotnu a na chviličku odběhla z bytu ven. Bohužel, když byla žena mimo byt, zabouchly se jí dveře a ona se nemohla dostat zpět. V bytě se v tu chvíli nacházelo její dvouměsíční dítě. Žena okamžitě zavolala na linku 158 a popsala nastalou situaci.

Policejní hlídka přijela během několika minut na místo. Policisté uslyšeli přes dveře praskání ohně, proto jeden z nich okamžitě vykopl dveře a vešel do bytu. Kuchyňská linka byla již v plamenech od smažících se potravin. Policista neváhal a začal hledat miminko, které nalezl v obývacím pokoji, vynesl jej ven a předal matce. Následně policisté začali oheň hasit a evakuovat obyvatele domu.
Hasičský záchranný sbor po příjezdu na místo převzal hasící činnost, dokončil likvidaci požáru a také provedl odvětrávání. Hasiči společně s policisty evakuovali celkem 30 osob.
Šetření případu si převzal vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru.

Matka s dítětem a další osobou z bytového domu byli převezeni do nemocnice na ošetření, pravděpodobně se nadýchali zplodin. Ošetření vyhledal i policista, který šel pro malé dítě do bytu.

Hasiči neměli příjezd k požáru jednoduchý. I přesto, že měli zapnutá výstražná modrá světla, došlo k dopravní nehodě mezi nimi a osobním vozidlem Audi v ulici Švabinského v Sokolově. Řidič osobního vozidla nerespektoval dopravní značení „dej přednost v jízdě“ a naboural do hasičského vozidla, které jelo po hlavní komunikaci. U obou řidičů bylo dechovou zkouškou vyloučeno požití alkoholických nápojů před jízdou. Řidič osobního vozidla nepředložil na výzvu policisty doklady potřebné k řízení motorového vozidla. Následnou lustrací se zjistilo, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 150 000 Kč. Policisté se případem nadále zabývají.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
4. 4. 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem