Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policista zachránil dívku

FRÝDEK - MÍSTEK - Policista skočil pro jedenáctiletou dívku do řeky.  

Na dnešní směnu jistě nezapomene policista z obvodního oddělení Policie ČR Frýdek-Místek. Krátce před 14. hodinou přijala linka 158 hovor staršího muže, který oznámil, že v řece Ostravici ve Sviadnově je malá dívka a volá o pomoc. Tísňová relace se rychlostí blesku dostala k hlídce obvodního oddělení Frýdek-Místek, která dorazila na místo jako první. Policista, 34letý nadstrážmistr, neváhal ani sekundu a pro dívku do vody skočil.
 
Dívka, nyní již víme, že 11letá, se vydala přes řeku z dosud neznámých důvodů. Voda ji však strhla a dívka po nedobrovolném překonání splavu zůstala v podstatě v polovině řeky a držela se kamenů. Její volání zaregistroval starší pán, který jí nemohl ze zdravotních důvodů pomoci a tak správně "vytočil" linku 158. Policistovi, který pro dívku skočil do vody, posléze pomáhali i kolegové od hasičů. Dívka byla následně předána zdravotníkům.
 
Policista frýdeckomísteckého obvodního oddělění prokázal své odhodlání a zachránil mladý život dívky, která byla ve vážném ohrožení života. Díky jeho odvaze, ale i následné pomoci kolegů hasičů, si rozbouřená voda a nebezpečný jez nevybraly svou oběť. Policista je tak dalším z řady kolegů, na které můžeme být právem pyšni. Vždyť jako další prokázal, že pro policisty není slogan "Pomáhat a chránit" jen prázdným gestem.
 

Jak o události informovaly partnerské složky IZS:

 

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

12. 6. 2013

 

vytisknout  e-mailem