Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policista zachránil život muži

BLANENSKO: Pohotově mu zabránil v sebevraždě. 

    Zabránit devětatřicetiletému muži, aby si sáhl na život, se podařilo policistům z obvodního oddělení v Letovicích. Ti vyjeli v pondělí 26. března do rodinného domku v jedné z obcí na Olešnicku, kde se měl zavřít muž s nelegálně drženou střelnou zbraní a vyhrožoval, že se zastřelí. Když policisté přijeli na místo, z domu se ozval výstřel. Policejní hlídka z důvodu obavy o život a zdraví muže vešla do domu přes otevřenou garáž. V přízemí pak spatřili muže s dlouhou střelnou zbraní. Muž tuto zbraň krátce namířil na hlídku a pak začal couvat ke schodišti do prvního patra a ústí hlavně si přiložil pod bradu.

   Policista, který byl v té době nejblíže k muži, chytil hlaveň zbraně a pohotově ji odklonil mimo obličej muže. Těsně na to vyšel ze zbraně výstřel. Střela naštěstí minula mužův obličej a poškodila strop.

  Muž se pak snažil policistům vytrhnout, ti jej však zajistili a převezli na protialkoholní záchytné stanici. Měl v dechu téměř 1 promile alkoholu. Po propuštění pak skončil v psychiatrické léčebně. Následně policisté zjistili, že zbraň odcizil své ženě, která ji legálně držela. Muž je tak podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování. 

  Zvláštností na celém případu bylo to, že muž měl v domě připravené brokové nábojnice a na každé z nich měl fixou napsaný dopis na rozloučenou. Na jedné tak bylo napsáno například "Promiň", na další "Miluji Vás, táta." a podobně.

   por. Mgr. Iva Šebková, 30.3.2012 

Odkazy do noveho okna

nábojnice

nábojnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem