Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté a celníci hledali drogy

ČESKÁ LÍPA - U účastníků technoparty. 

 
     Z pátku 15. na sobotu 16. března proběhla v prostoru jeskyní Pekelné doly ve Velenicích technoparty pod názvem Infernal Noise, na jejíž průběh dohlíželi policisté spolu s celníky. Jejich společná stanoviště byla na příjezdových komunikacích, kde kontrolovali motorová vozidla i jejich posádky. Bezpečnostní opatření bylo prioritně zaměřeno na kontrolu distribuce,  přechovávání a držení omamných a psychotropních látek v příhraničí.
 
     Akce se nakonec zúčastnila zhruba stovka návštěvníků. Policisté spolu s celníky při ní zkontrolovali 33 vozidel a 32 osob. V průběhu opatření zjistili, že tři motorizovaní návštěvníci řídí pod vlivem drog, což prokázal orientační test. Ve všech třech případech se jednalo o přestupkové množství drogy, které bude s jednotlivými přestupci řešeno ve správním řízení. Dále kontroly odhalily 10 dalších přestupků týkajících se přechovávání drogy, a to konkrétně marihuany, i tyto přestupky budou projednány ve správním řízení příslušným městským úřadem. 
 
     Dva z účastníků technoparty také čelí trestnímu stíhání. Jedná se o 22 letého  mladíka z Českolipska, který se zodpovídá z toho, že o tři roky mladší dívce předal k užití marihuanu (právní kvalifikace  - nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy s trestní sazbou 1 rok až 5 let) a o 19 letého mladíka,  rovněž z Českolipska, který u sebe přechovával v množství větším nežli malém lysohlávku (právní kvalifikace - přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu s trestní sazbou odnětí svobody až na dva roky).
 
     Vyhledávat drogy napomáhali policistům a celníkům dva speciálně vycvičení psi. Na některé účastníky jejich přítomnost opravdu zaúčinkovala silně a své drogy vydali dobrovolně ještě před tím, než je pes zkontroloval. Nejspíš z osobní  zkušenosti věděli, že by je policejní pes tak jako tak usvědčil.
 
 
 
por. Bc. Ivana Baláková
25. 3. 2013
 

vytisknout  e-mailem