Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté a děti z dětského domova

Praha Dolní Počernice - policisté našli nové přátele v dětském domově 

V pondělí 30. srpna 2010 navštívili policisté z Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Praha Dětský domov Dolní Počernice v ulici Národních hrdinů 1. Po našem příjezdu se všechny děti shromáždily v místní tělocvičně a seznámily se s prací cizinecké policie.
Děti přivítaly policisty s velkým nadšením a měly pro policisty mnoho zajímavých otázek. Nejvíce děti samozřejmě zaujala neprůstřelná vesta, kterou si nejen chlapci, ale i dívky měly možnost vyzkoušet. Na druhém místě v zájmu o policejní práci byly i policejní pouta a služební vozidla. V zahradě se předvedli dětem služební psi Chino a Agbar a sklidili velký úspěch. Děti si na konci ukázky oba poslušné policejní psy pohladily. V neposlední řadě kolega ze skupiny specialistů na doklady předvedl Schengenbus, který zaujal nejen děti, ale i dospělé.
Policisté dětem přivezli dárečky a cukrovinky, které si děti radostně ihned rozebraly, a panu řediteli slavnostně předali symbolický šek s celkovou částkou 8 005 Kč. Tato částka byla vybrána policisty a občanskými zaměstnanci Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Praha. Odměnou policistům za návštěvu byl dětský smích, obdiv a nejedno dětské vřelé objetí. Při loučení policisté dětem slíbili, že opět přijedou.
 

vytisknout  e-mailem