Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté absolvují porodnický kurz v nemocnici Hořovice

BEROUNSKO – Třicet policistů využilo této možnosti. 

Hořovická nemocnice nabídla policistům z okresu Beroun a Dálničního oddělení Rudná možnost absolvovat porodnický kurz.

S ohledem na událost, ke které došlo v loňském roce, kdy kolegové z dálničního oddělení asistovali při porodu ženy, která na dálnici D5 ve směru na Plzeň, již nestihla dojet do hořovické porodnice a její manžel byl nucen zastavit vozidlo v odstavném jízdním pruhu a přivolat pomoc. Shodou okolností tímto místem právě projížděla policejní hlídka, která okamžitě zabezpečila místo, kde vozidlo stálo, označili ho takovým způsobem, aby nebyla ohrožena bezpečnost a plynulost silničního provozu a přispěchali ženě na pomoc. Do příjezdu záchranářů ženě asistovali a průběh celého porodu ve finále dopadl dobře. Žena s novorozencem byla následně předána do péče záchranářů.

Díky dlouholeté spolupráci s nemocnicí Hořovice, kdy jsou policisté z našeho okresu a dálničního oddělení několikaletými pravidelnými dárci krve, jsme tuto nabídku přijali s nadšením. Každý z nás se totiž do podobné situace jako naši kolegové může dostat a absolvování porodnického kurzu považujeme za jednu z dalších pozitivních kvalifikací v naší profesi.

Kurz proběhne v nemocnici Hořovice dne 22. dubna 2016 a zúčastní se ho třicet policistů, kteří jsou v přímém výkonu služby. Po proškolení získají všichni osvědčení o jeho absolvování.

Vedení hořovické nemocnice patří naše poděkování a v pravidelném dárcovství „červeného zlata“ budeme i nadále pokračovat. Další termín hromadného darování krve je naplánovaný na 20. května 2016.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
21. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem