Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté během jednoho dne zjistili tři řidiče s více než 1,9 promile

PLZEŇ – VENKOV – Všichni tři muži požili alkohol před jízdou. Policisté je v rámci dohledu nad bezpečností v silničním provozu zjistili.  

     V prvním případě policisté z obvodního oddělení policie Třemošná v 1:15 hodin dne 2. ledna 2016, v obci Zruč – Senec zastavili 49letého řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, kterého na místě podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 2,59 promile. Hlídka muže následně převezla k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.
     Dále v druhém případě policisté z obvodního oddělení policie Blovice v 2:15 hodin dne 2. ledna 2016, v obci Vlkov zastavili 37letého řidiče osobního vozidla taktéž tovární značky Škoda Octavia, kterého na místě podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 1,92 promile. Hlídka muže následně převezla k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.
     A nakonec v třetím případě policisté z obvodního oddělení policie Město Touškov v 21:40 hodin dne 2. ledna 2016, v obci Kozolupy zastavili 27letého řidiče osobního vozidla tovární značky Citroen Xsara, kterého na místě podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 2,27 promile. Hlídka muže následně převezla k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Muž v tomto případě navíc řídil bez příslušného řidičského oprávnění.
     V dalším případě ve stejný den v obci Dobřany zjistili policisté z Dopravního inspektorátu z Územního odboru Plzeň – venkov 30letou řidičku osobního vozidla, která na základě pozitivního orientačního testu řídila pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté se těmito případy dále zabývají, kdy tato jednání kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Ing. Jan Koželuh
4. ledna 2016

vytisknout  e-mailem