Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté během noci odvezli na záchytku tři muže

ŽĎÁRSKO: Opilá žena navíc skončila v nemocnici 

V noci na dnešek měli policisté na Žďársku plné ruce práce s podnapilými osobami. Tři z nich skončili na záchytce, jedna s poraněnou hlavou v nemocnici.
 
V devět hodin večer vyjížděli policisté do jednoho ze žďárských bytů. Žena oznámila na linku 158, že k ní domů přišel opilý syn, který bývá v opilosti agresivní. Její výzvy, aby z bytu odešel, odmítá. Policisté na místě provedli u třiadvacetiletého muže dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchal 2,46 promile. Muž v přítomnosti hlídky byt opustil, ale kvůli své podnapilosti vrávoral a několikrát téměř upadl. Protože ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Po třiadvacáté hodině přijali policisté ve Velké Bíteši oznámení, že podnapilý muž v místě bydliště napadá svoji manželku. Policisté na místě zjistili, že jednačtyřicetiletý muž ženě nadával a urážel ji a žena z něho měla strach. Při dechové zkoušce na alkohol muž nadýchal 1,68 promile. Protože byla obava, že muž bude ve svém jednání pokračovat, policisté ho zajistili a převezli na záchytku. I on je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.  
 
Další oznámení o podnapilých osobách přijali policisté na tísňové lince 158 hodinu po půlnoci. Muž a žena se motali u silnice na Havlíčkově náměstí ve Žďáru. Při pokusu přejít vozovku, oba na silnici upadli. Když je svědek upozornil, aby vozovku opustili, muž z místa utekl a žena došla na chodník, kde upadla na betonový květináč a způsobila si zranění na hlavě. Zdravotníci osmašedesátiletou ženu ze Žďáru převezli do novoměstské nemocnice, ve svém stavu nebyla schopna podrobit se dechové zkoušce. Muže z této dvojice pak policisté našli ležet na chodníku v Brodské ulici. Devětapadesátiletý muž nebyl schopen vstát a komunikovat ani se podrobit dechové zkoušce. Také on svým stavem ohrožoval svůj život a zdraví, proto ho policisté po zajištění eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Dvojice je podezřelá z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. února 2014

vytisknout  e-mailem