Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté benešovska uspěli

Pro někoho smolný pátek třináctého 

     Na benešovsku od odpoledních do pozdních nočních hodin v pátek třináctého se uskutečnila bezpečnostní akce se zaměřením na pátrání po osobách a věcech, bezpečnosti dopravy a podávání alkoholu mládeži.
     Policisté prováděli kontroly osob a věcí, kdy během této akce byly zadrženy a předány do výkonu trestu odnětí svobody dvě osoby a vypátráni dva svěřenci DDŠ Načeradec na útěku.
     Na silnicích se bohužel i tentokrát pohybovali řidiči pod vlivem alkoholu. Jednomu z nich byla přístrojem Dräger naměřena hodnota 0,63 promile alkoholu v dechu a další dva měli již nad promili. Také se našel řidič, který usedl za volant aniž by vlastnil řidičské oprávnění.
 

dechová kontrola dechová kontrola

    V jednom podniku v Benešově se mladý muž bez okolků podělil se svou spolusedící o alkoholický nápoj. Dívce ale bylo pouhých sedmnáct let a díky ochotě kamaráda tak měla v dechu 0,74 promile alkoholu. Mladého muže tak romantický večer přišel na tisíc korun pokuty, kterou mu policisté udělili.

     Na bruslení do Vlašimi si policisté nešli zabruslit, ale šli zkontrolovat, jestli se i zde nepodává alkohol osobám mladším osmnácti let. Na místě zjistili dva nezletilce ve věku čtrnáct let s množstvím alkoholu 0,1 a 0,27 promile, a pak dva mladiství s hodnotami 0,19 a 1,45 promile alkoholu v dechu. Alkohol který konzumovali měli z vlastních zdrojů. Věc bude řešit Městská policie Vlašim.
     Celkem bylo uloženo na úseku dopravy padesát devět pokut v celkové výši dvacet dva tisíc korun. Policisté zkontrolovali sto patnáct osob.
Celé akce se zúčasnilo třicet čtyři policistů pořádkové služby, šest policistů dopravní služby a patnáct kriminalistů, čtyři strážníci Městské policie Vlašim a tři strážníci Městské policie Benešov.

vytisknout  e-mailem