Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté bezprostředně po činu zadrželi dva cizince

LIBEREC – Bleskový zásah policejních hlídek. 

Ve čtvrtek 7. září v nočních hodinách došlo k loupeži v centru města Liberce.

Dva muži z Liberce ve věku 43 a 61 let, sedíc, povídajíc si a užívajíc klidu noci, byli překvapeni dvěma cizinci. Ti k oběma mužům přistoupili a se slovy, že chtějí peníze, začal starší z nich, prohledávat nedaleko odložený batoh 61letého muže. Z batohu odcizil nabíječku mobilního telefonu a finanční hotovost. Poté přistoupil k lavičce, kde muži seděli a odkud celou věc se strachem udiveně pozorovali. Starší z cizinců začal prohledávat kapsy oděvu 61letého muže. Muž se nezmohl na nic. Přišel tak o další hotovost.
Starší z cizinců pak přešel k mladšímu muži, sedícímu na lavičce a chtěl jej také prohledat. 43letý Liberečan cizince upozornil na to, že u sebe nic nemá. Vstal, avšak to už jej zezadu uchopil druhý z cizinců, znemožnil mu jakýkoliv pohyb, čehož využil první z cizinců a z kapsy mu odcizil mobilní telefon. Oba muži cizí státní příslušnosti pak z místa utekli do centra města.

Okamžitě po oznámení incidentu na tísňovou linku, začali policejní hlídky propátrávat okolí po mužích odpovídajících popisu.  Během několika minut se policistům podařilo oba cizince zadržet a následně převést na nejbližší obvodní oddělení. Po neodkladných úkonech byli oba cizinci ve věku 34 a 24 let umístěni do policejní cely.

Policejní komisař sdělil v těchto dnech oběma cizincům obvinění ze spáchání přečinu krádež a zločinu loupež, za což jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Škoda, kterou cizinci způsobili, dosáhla částky téměř dva a půl tisíce korun.


12. 09. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem