Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté budou ve Světlé nad Sázavou ve dne i v noci

HAVLÍČKOBRODSKO: V průběhu festivalu budeme dohlížet na veřejný pořádek a dopravu 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina připravili v souvislosti s konáním multikulturního festivalu SÁZAVA FEST 2013, který se uskuteční od 1. do 4. srpna ve Světlé nad Sázavou, bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku ve Světlé nad Sázavou a jejím okolí.
 
Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří budou zajišťovat zvýšený výkon služby v místě konání festivalu nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách.
 
„Při přípravě opatření jsme byli v kontaktu s pořadateli festivalu, stejně jako s představiteli města, s nimž jsme si nastavili základní principy vzájemné spolupráce. O pořádek uvnitř areálu, kde budou veškeré akce v rámci festivalu po čtyři dny probíhat, by se měla starat bezpečnostní agentura. Naším úkolem bude dohlížet na veřejný pořádek ve městě, abychom zamezili v maximální možné míře páchání přestupků nebo trestných činů. Budeme monitorovat situaci na příchodových a odhodových trasách návštěvníků festivalu a dohlížet, aby nebyla ohrožena bezpečnost občanů a jejich majetku. Hlídky budou dohlížet také nad plynulostí provozu ve městě a na komunikacích vedoucích do Světlé nad Sázavou,“ uvedl k opatření jeho velitel plk Mgr. Aleš Indra, vedoucí odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
Festivalu by se podle odhadů pořadatelů mělo zúčastnit několik tisíc návštěvníků nejen z České republiky, ale předpokládá se také účast návštěvníků ze zahraničí. Veškeré dění kolem festivalu bude probíhat pouze ve městě Světlá nad Sázavou, kde bude účastníkům k dispozici také rozlehlý kemp a místa vyčleněná pro parkování vozidel. Právě tyto lokality by se mohly stát terčem trestné činnosti pachatelů. V této souvislosti je třeba upozornit návštěvníky festivalu, aby dbali pokynů policejních hlídek a neparkovali svá vozidla jinde než na místech, která jsou k tomu vyhrazená. Poté by si měli svá vozidla řádně uzamknout a nenechávat viditelně na sedadlech žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Stejnou pozornost by měli věnovat všem svým osobním věcem – dokladům, mobilním telefonům, kabelkám nebo batohům.
 
„Motorizované i pěší hlídky budou v rámci výkonu služby působit především preventivně. Policisté budou kontrolovat vozidla v blízkosti parkovišť a ubytovacích zařízení, svoji pozornost zaměří na podezřelé osoby, které se budou v místě vyskytovat, aby se eliminovalo riziko krádeží vloupáním do zaparkovaných vozidel, riziko kapesních krádeží a další pouliční kriminalita,“ dodává velitel opatření.
 
Dopravní policisté dohlédnout nad plynulostí provozu při příjezdu a odjezdu návštěvníků festivalu a při výkonu služby se zaměří zejména na kontrolu řidičů, zdali neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. V rámci bezpečnostního opatření budeme mít k dispozici také speciální monitorovací vozidlo, se kterým přijedou kolegové z Krajského ředitelství Jihomoravského kraje.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
31. červenec 2013
 
 
 

vytisknout  e-mailem