Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté byli o víkendu v pohotovosti

MOST - Na autodromu se konaly mezinárodní automobilové závody, policie zaznamenala pouze jeden trestný čin + další info 

 

Stovka mosteckých policistů byla o víkendu v pohotovosti. Důvodem k tomu bylo konání mezinárodních automobilových závodů na mosteckém autodromu. Policie zajišťovala klid a veřejný pořádek nejenom v místě konání závodů, ale zaměřila se i na město. Dopravní policisté dbali na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Během víkendového opatření policisté přijali pouze jedno oznámení o protiprávním jednání. To se týkalo krádeže věcí z nezajištěného auta. Neznámý zlodějíček využil spánku osádky vozu a ukradl věci v hodnotě téměř 13.300 korun. Poškozený to zjistil ráno, v okamžiku, kdy si chtěl obléci kalhoty. Ty i s peněženkou, ve které byly doklady, finanční hotovost a platební karta, díky lapkovi zmizely. Policie po pachateli pátrá. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Řídil s drogou v těle

Dopravní policisté sdělili 27letému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Předtím ho však načapali za volantem vozu, za který usedl pod vlivem drogy. Ukázal to provedený test. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Alkohol mu v řízení nezabránil

Ani alkohol nezabránil 23letému muži z Litvínovska usednout do auta na pozici řidiče. Zjistili to policisté litvínovské hlídkové služby. Při kontrole byly naměřeny hodnoty přesahující jedno promile. Mladého muže sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky neminulo. Věc nadále šetří litvínovské obvodní oddělení.


 

Z řidiče se vyklubal neřidič

Policejní hlídka kontrolovala na silnici II/255 řidiče Fordu. Při tom se z něj náhle vyklubal neřidič. Až do srpna příštího roku by totiž 24letý Mostečan neměl sedět za volantem. Tak rozhodl litvínovský městský úřad. Muž si za nerespektování zákazu od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Okradena v restauraci

O peněženku přišla mladá žena z Mostu. Stalo se to v restauraci, kde svůj majetek nechala chvilku bez dozoru. Peněženku měla uloženou v kabelce, která zůstala u stolu. Zloděj zřejmě využil návštěvy poškozené na toaletě a tím si hbitě dopomohl k věcem za téměř 10 tisíc korun. Mostečtí policisté případ šetří jako přečin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 29. srpna 2011
 


 

vytisknout  e-mailem