Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté byli v noci na nohou

LIBEREC - Hledali ztraceného 83 letého muže. 

Téměř dvě desítky policistů pátraly včera večer na Českodubsku po 83 letém muži trpícím schizofrenií.

Na tísňovou linku policistů se včera (1. 4.) v půl deváté večer obrátil 84 letý muž, že pohřešuje svého o rok mladšího bratra. Ten odešel z bydliště nedaleko Hlavice kolem jedenácté hodiny dopoledne, kdy směřoval k nedalekému lesu, ale zatím se nevrátil.
Ihned po přijetí tohoto oznámení a zjištění důležitých informací zahájili policisté pátrací akci, do níž byly zapojeny téměř dvě desítky policistů, psovod a dobrovolní hasiči z Českého Dubu a Všelibic. Všichni společně důkladně propátrávali okolí, muže se však najít nepodařilo. Vzhledem k naléhavosti situace,  zejména z obavy o život nemocného muže,  a také ztížených podmínek pátrání za tmy, byl  do akce kolem jedné hodiny v noci zapojen také policejní vrtulník s termovizí. Pilot vrtulníku našel muže po zhruba patnáctiminutovém pátrání nad terénem. Vyčerpaný a prochladlý muž ležel v trávě zhruba kilometr od svého bydliště. Ihned byl předán do péče lékařů, kteří již byli na místě a převezen do Krajské nemocnice Liberec, kde je hospitalizován.

Dramaticky vyhlížející situace nakonec skončila úspěšně - byl zachráněn lidský život. Poděkování patří nejen policistům, ale i dobrovolným hasičům, a to za jejich nasazení . Pátrání po nemocném muži jim ztížila a komplikovala tma a nepříznivé podmínky

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem