Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté četli dětem pohádky

VYŠKOVSKO: Policejní pohádky zaujaly děti i pedagogy. 

Ve čtvrtek 26. března proběhla celorepubliková akce nazvaná „Policisté čtou policejní pohádky“, která vznikla v Moravskoslezském kraji. Tuto akci podpořila všechna krajská ředitelství Policie České republiky. Na Vyškovsku proběhla akce ve dvou základních školách, v ZŠ Nádražní 5 ve Vyškově a v základní i mateřské škole v nedalekých Hošticích- Herolticích.

Knížka „Policejních pohádek“ obsahuje celkem 16 pohádek a příběhů z obyčejného života. Dějem děti provádí policista Honzík. Příběhy zahrnují časté protiprávní situace a dětem vhodnou formou přibližují zásady bezpečného chování. Mezi příběhy lze nalézt téma pohřešování dítěte, sprejerství, násilné, majetkové i mravnostní trestné činnosti a další. Nechybí ani bezpečný pohyb na komunikacích či nebezpečí užívání drog. Protože jde o pohádky, vyprávění má vždy šťastný konec. V závěru každé pohádky zopakuje správné pravidlo chování soudce- spravedlivý Přemysl. Také položí několik otázek, o nichž pak policista s dětmi diskutuje.


 

Knížka Policejních pohádek se dětem i pedagogům velice líbila. Některé děti se dokonce aktivně zapojily do vyprávěných příběhů se svými vlastními zážitky, jiné zas využily příležitosti k zodpovězení otázek, které jim vrtaly hlavou.


 

por. Mgr. Alice Musilová, 30.3.2015

Odkazy do noveho okna

foto 001

foto 001 

Detailní náhled

foto 002

foto 002 

Detailní náhled

foto 003jpg

foto 003jpg 

Detailní náhled

foto 004

foto 004 

Detailní náhled

foto 005

foto 005 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem