Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté chystají opatření na fotbal

KRAJ - Do Liberce přijede na sobotní fotbalové utkání několik stovek fanoušků Baníku Ostrava. 

V sobotu 30. srpna 2014 se na stadionu U Nisy sehraje fotbalové utkání I. Synot ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FC Baník Ostrava. Zahájeno bude úderem sedmnácté hodiny. V souvislosti s tímto utkáním, které bylo s ohledem na dřívější chování fanoušků hostujícího celku vyhodnoceno jako rizikové, přijímá bezpečnostní opatření i liberecká policie.

Vzhledem k tomu, že se na fotbalové utkání chystá několik stovek fanoušků FC Baníku Ostrava a hrozí riziko narušení veřejného pořádku, které policie nechce podcenit, budou v adektvátním počtu připraveni zajišťovat veřejný pořádek policisté z dopravní, pořádkové a kriminální služby, policisté z pořádkových jednotek, psovodi, ale i policisté z antikontliktního týmu, ale i další posily z Ústeckého a Pardubického kraje.

Prioritou policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje bude dohlížet před konáním utkání na bezproblémový příjezd fanoušků, jejich příchod na stadion do sektoru hostí na stadionu, ale i jejich odjezd zpět.  Prvořadým úkolem policie je zajistit bezpečnost ve městě a v okolí stadionu, veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek občanů. Policisté nebudou tolerovat žádné protiprávní jednání a výtržnosti fanoušků a v případě jakýchkoliv konfliktních situací jsou připraveni adekvátně zakročit. 
 
 
 
28. 8. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

 

 

vytisknout  e-mailem