Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté chytili zloděje nákupních tašek

SOKOLOV – Okrádal seniorky a maskoval to pomocí 

Čtyřiadvacetiletý mladík od listopadu do prosince okrádal seniorky po celém Sokolově. Mladému muži sdělili sokolovští policisté podezření z přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nejméně v sedmi případech měl okrást ženy blízko jejich domova. Muž vždy ženám nabídl pomoc s jejich taškami s nákupem. Oslovil je buď na cestě z obchodu, nebo přímo před domem když odevírali vchodové dveře. Muž byl vždy velmi ochotný a výřečný, ženy tak uvěřily, že jim někdo pomůže s těžkým nákupem. Podezřelý muž vždy vyčkal na vhodný moment, kdy se majitelka tašky věnovala jiné činnosti, například když se šla podívat do schránky a odcizil ženám ve většině případů nejenom osobní doklady, finanční hotovost ale i tašku s celým nákupem.
 
V některých případech měl čtyřiadvacetiletý mladík komplice. Po vzájemné domluvě tak společně okradli ženu, která bydlí v domě s pečovatelskou službou. Podezřelý se přečinu dopustil i přesto, že byl za obdobné jednání již pravomocně odsouzen Okresním soudem v Chebu i Okresním soudem v Sokolově. Sokolovský soud muže odsoudil k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce na 10 měsíců. Do současné doby ale trest nevykonal.
 
Policisté dále sdělili muži podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V současné době je čtyřiadvacetiletý „pomocník“ ve výkonu trestu. Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
7. ledna 2010

vytisknout  e-mailem