Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté darovali seniorům tašky

OLOMOUCKO - Policisté besedovali se seniory  

V úterý 15. března besedovali policisté Obvodního oddělení Policie ČR Olomouc IV, společně s Krajským koordinátorem BESIP o prevenci se seniory v prostorách sokolovny v obci Křelov.
Téma bylo zaměřeno především na dopravní problematiku a osobní bezpečnost. Součástí besedy tak byly nejenom statistické údaje o nehodovosti seniorů a změny zákonů, vztahujících se především k problematice viditelnosti chodců na neosvětlených místech, ale hlavně praktické rady, jak se ve stále se zvyšujícím provozu bezpečně pohybovat. Přes třicet seniorů se tak dozvědělo, jak používat reflexní prvky na oděvu, jak přecházet bezpečně silnici a jak předcházet kolizím jako řidič motorového vozidla.
Dále jsme seniory seznámili s podvodným jednáním, se kterým jsme se setkali při výkonu služby v Olomouci a okolí. Také byla seniorům připomenuta důležitá telefonní čísla na linku tísňového volání.
Na konci besedy policisté věnovali seniorům nákupní tašky s reflexním pruhem a nápisem ,,VIDÍME SE“ a poznámkové bločky, kde jsou vypsané rady jak chránit své bezpečí. Od Krajského koordinátora BESIP pak dostali i reflexní pásky.

por. Mgr. Pavla Štenclová
17. 03. 2016

Odkazy do noveho okna

Křelov beseda

Křelov beseda 

Detailní náhled

Křelov - beseda

Křelov - beseda  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem