Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté děkovali za dopadení pachatele

Žena ho zamkla v bytě 

     Ředitel Městského ředitelství policie Plzeň plk. Mgr. Pavel Krákora a vedoucí územního odboru Služby kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Michal Krejbich dnes dopoledne vyjádřili díky 58leté paní z Plzně.
         O případu jsme vás informovali 19. března 2012. Ženu navštívil muž, který se jí pod falešnou záminkou o internetu vetřel do bytu. Jakmile žena odešla do jiné místnosti pro dokumenty, využil toho a odcizil jí z batohu peněženku s platební kartou a doklady. Když odešel, paní začalo být vše podezřelé a ihned si šla portmonku zkontrolovat. Jakmile zjistila, že jí věci chybí, vyběhla ven za mužem a pod smyšlenou záminkou jej znovu přivolala k sobě do bytu, který uzamkla a vyčkala až na příjezd policistů.
         Díky okamžitému jednání jsme pachatele zadrželi. Většina lidí nezareaguje tak duchaplně a věc nahlásí opožděně, což ztěžuje následné pátrání.
         Poděkování si zasloužila nejen tato paní, ale i ostatní, kteří nejsou lhostejní a reagují na volání o pomoc či nám oznámí případ, který se jich přímo netýká, ale zachrání tím život nebo majetek cizí osoby.
         My jsme velice rádi, že v Plzni jsou občané, kteří jsou všímaví a nebojí se pomoci. Jen bych podotkla, že vždy si každý musí uvědomit, že jeho život a zdraví jsou přednější než dopadení pachatele. Už jen tím, že případ oznámíte okamžitě a klidně i anonymně na tísňové linky, můžete někomu velmi pomoci.

 por. Ing. Martina Korandová
30. března 2012

vytisknout  e-mailem