Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté dohlédnou na řidiče

O prodlouženém víkendu se zaměříme na dohled na silniční provoz, opatření startuje již dnes odpoledne. 

Nadcházející prodloužený víkend bude pro policisty ve znamení dopravně bezpečnostní akce. Reagujeme tak na aktuální dopravně bezpečnostní situaci a aktivní činností tak chceme přispět k pozitivnímu ovlivnění vývoje dopravní nehodovosti.

Více dní pracovního volna je zpravidla spojeno s častějším cestováním, což s ohledem na silniční provoz lze chápat jako rizikové. Hlídky Policie ČR se tak zaměří zejména na způsob jízdy, nesprávné předjíždění, dodržování stanovené rychlosti a pravidel silničního provozu na železničních přejezdech. Dále budeme kontrolovat používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav motorových vozidel a ostatní obecně platná ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.

Policejní hlídky se budou koncentrovat zejména do míst s vyšším dopravním zatížením, jako jsou dálnice a silnice prvních tříd, stranou pozornosti policistů nezůstanou ani komunikace nižších tříd především v turistických a dopravně významných oblastech.

25. září 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem