Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dohlíželi na školáky v rámci týdne "Zebry"

ČESKOLIPSKO - Tradiční projekt "Zebra se za tebe nerozhlédne" pokračuje. 

V tomto týdnu zesílili policisté v rámci celorepublikového projektu "Zebra se za tebe nerozhlédne" kontroly u přechodů zejména před základními školami. Napříkad dnes ráno nejen dohlíželi na děti u přechodu před Základní školou Slovanka v ulici Antonína Sovy v České Lípě, ale také je "přezkoušeli" ze znalostí pravidel bezpečného přecházení silnice. Ty školáky, které správné odpovědi neznali, poučili o tom, na co si musí dát při pohybu v silničním provozu pozor.Zebra.jpg

Této aktivitě se policisté věnují v rámci projektu "Zebra se za tebe nerozhlédne" již od roku 2007. Pomáhají jim při tom krajští koordinátoři BESIPU. A zástupce BESIPU nechyběl ani dnes ráno v České Lípě před Základní školou Slovanka. Tým policistů a jejich kolega z BESIPU měli pro školáky připravené i tematické dárky v podobě omalovánek se situačními obrázky ze silničního provozu, reflexních pásků a nebo tkaniček do bot v reflexních barvách.

Dopravní policisté v průběhu dubna také navštíví školáky přímo ve školách a pobesedují s nimi o pravidlech bezpečného chování v silničním provozu. Vhodnou formou jim vysvětlí, že chodec nesmí náhle vstoupit do vozovky kdekoliv, poněvadž řidič nedokáže zastavit vozidlo na místě v situaci, kdy mu dítě do jízdní dráhy vběhne například zpoza překážky přes kterou ho nemohl vidět.

Pod článkem nabízíme fotografie z dnešního rána před Základní školou Slovanka v České Lípě.

5. 4. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem