Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dohlíželi na veřejný pořádek

PLZEŇ - Zvýšený počet kontrol na místech s větší fluktuací osob mají zejména preventivní charakter. Cílem této preventivní aktivity je předcházet páchání trestné činnosti a preventivně působit na místech s větší koncentrací osob. 

Městské ředitelství policie Plzeň realizovalo včera odpoledne v součinnosti s plzeňskými městskými strážníky, pracovníkem Správy železniční a dopravní cesty preventivní akci, při které se společně zaměřili na kontrolu areálu Hlavního vlakového nádraží v Plzni a přilehlého okolí. Do této akce se zapojili policisté obvodního oddělení Plzeň-střed, cizinecké policie, pohotovostního a eskortního oddílu a psovodi se speciálně vycvičenými psy, kteří dohlíželi nad veřejným pořádkem, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách a pátrali po odcizených věcech a vozidlech. Cílem této preventivní aktivity je předcházet páchání trestné činnosti a preventivně působit na místech s větší koncentrací osob. Policisté se na zmiňovanou činnost zaměřují v rámci každodenní činnosti, ale při obdobných akcích, jako byla včerejší, je možné působit ve zvýšeném počtu nasazených policistů a zástupců dalších subjektů. 

Během akce policisté zkontrolovali i sadový okruh, amfiteátr u obchodního centra Plaza s přilehlým parkem a zkontrolovali třicet osob. Kontrolou v dostupné evidenci pak u jednoho mladistvého zjistili, že se jedná o pohřešovaného svěřence z výchovného zařízení. V kontrolované oblasti nebylo policisty zjištěno narušení veřejného pořádku.

Plzeňští policisté ve spolupráci s Městskou policií Plzeň, zástupci místní samosprávy a dalšími subjekty se této preventivní aktivitě budou i nadále věnovat.

nprap. Veronika Hokrová
26. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem