Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dopadli chrastavského výtržníka

CHRASTAVA - Výtržník řádil ve městě dvakrát. Poprvé poslední říjnový den a podruhé počátkem listopadu. Během dvou dnů stihl ve městě napáchat škody za více jak 34 tisíc korun.  

Koncem měsíce října a počátkem listopadu měli policisté ve městě Chrastava napilno. Ve městě řádil výtržník, který během posledního říjnového dne a jednoho listopadového dne napáchal škody za více jak 34 tisíc korun. První případ řešili chrastavští policisté v ulici Nádražní, kde mladý výtržník před obchodním domem Penny Market vyvrátil kabelový smíškový pilíř, který tímto poškodil. Zároveň poškodil držák pojistek a plastového sloupku, který zakrývá vnitřní část pilíře. Policisté na základě popisu svědků zadrželi mladého výtržníka krátce po jeho řádění v centru města. Pachatelem byl 24letý mladík z Chrastavska.

Timto jeho řádění však neskončilo. V neděli 10. listopadu krátce po desáté hodině večer povalil v ulici Turpišova u školní jídelny keramický koš na odpadky o výšce 85 cm a průměru 50 cm, který tímto poškodil. Dále pokračoval v ulici Žitavská, kde na pozemní komunikaci převrátil 6 kusů  popelnic na komunální odpad o objemu 120 litrů. Na svědomí měl také rozbité sklo u vypouklého silničního zrcadla v ulici Bílokostelecká. Ve své zálibě ničit majetek pokračoval na autobusovém nádraží, kde rozbil skleněnou tabuli autobusové zastávky o rozměrech 160 x 120 cm. Nakonec si neodpustil vrátit se na místo, kde již jednou řádil na konci října, a to k objektu prodejny Penny Market do ulice Nádražní. Tentokrát se pokusil kamenem rozbít skleněnou výplň vstupních dveří prodejny, což se mu nepodařilo a opakovaným hodem kamenem rozbil venkovní alarm objektu. I ve druhém případě se chrastavským policistům muže podařilo zadržet krátce po jeho řádění.

V současné době vedou liberečtí kriminalisté trestní stíhání proti mladému výtržníkovi za přečiny "Výtržnictví", "Poškození cizí věci" , ze které mu v tomto případě hrozí až tříletý trest vězení. Obviněný muž byl propuštěn na svobodu, kde bude čekat na konečné rozhodnutí soudu.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
12. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem