Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté dopadli lapku, kradl ve třech chalupách

JIČÍNSKO – Cizinec se před policisty schoval marně. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoJičínští policisté objasnili v těchto dnech tři případy vloupání do chalup na Jičínsku, ke kterým došlo od 20. srpna letošního roku. Na svědomí je má mít na základě výsledků provedeného šetření pětačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti. K prvnímu případu došlo již 20. srna, kdy měl muž vniknout do rekreační chalupy v obci Březka. O případu jsme vás podrobně informovali dne 21. srpna. Více zde. K druhému případu, o kterém jsme vás informovali dne 31. srpna, mělo dojít v přesně nezjištěné době od pátku 25. srpna, kdy měl hříšník vniknout na částečně neoplocený pozemek a poté se vloupat do chalupy v obci Úlibice. Více zde. K poslední události došlo počátkem minulého týdne rovněž v obci Úlibice, kdy se měl lapka po rozbití skleněné výplně okna vloupat do neobývaného domu. Zde měl vše prohledat a přemístit různé věci. Poté se měl dostat do neuzamčené kůlny, kde měl z mrazáku odcizit několik kilogramů vepřového a rybího masa. Policisté cizího státního příslušníka následně zadrželi v úkrytu skříně v domě, kam se před hlídkou schoval. Při zadržení byly u cizince nelezeny věci pocházející z předešlé trestné činnosti. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na částku přesahující 7 tisíc korun.

Policejní vyšetřovatel na základě výsledků vyšetřování sdělil pětačtyřicetiletému muži cizí státní příslušnosti obvinění pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což mu v případě prokázání viny hrozí tři roky odnětí svobody.

V souvislosti s tím byl o víkendu podán k rukám státního zástupce podnět na vzetí obviněného do vazby, kdy soudce návrhu státního zástupce vyhověl a obviněný muž bude stíhán vazebně.

nprap. Aleš Brendl
04. září 2017, 12:45

vytisknout  e-mailem