Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli lupiče druhý den po činu

MĚLNICKO - Kriminalistům se podařilo zajistit i většinu uloupenýh peněz. 

Devátého dubna letošního roku, před polední přestávkou, šla pětačtyřicetiletá úřednice zamknout vchodové dveře pobočky České pošty v obci Řepín. Ve vstupní chodbě za dveřmi čekal na ženu neznámý maskovaný muž s paralyzérem v ruce. Ten následně poškozenou vyzval, aby mu vydala finanční hotovost. Přepadená se nevzpírala a neznámému pachateli vyhověla. Lupič dále úřednici vyzval k vydání peněz z trezoru pobočky. I této žádosti bylo vyhověno a lupič byl rázem bohatší o částku 137 000,-Kč. Přepadená žena nakonec skončila zamčená v jedné z přilehlých místností a pachatel z místa zmizel. S sebou si vzal ještě její mobilní telefon Samsung. Při přepadení nedošlo naštěstí ke zranění, ani k dalším škodám na majetku.
 
Policistům, kteří případ vyšetřovali, se podařil zjistit popis pachatele i vozidla, se kterým z místa přepadení odjel. Po muži i automobilu bylo vyhlášeno pátrání. Následujícího dne, kolem devatenácté hodiny, vykonávala hlídka policistů z neratovického obvodního oddělení hlídkovou činnost, v katastru obce Větrušice. Přitom muži zákona narazili na hledané motorové vozidlo Škoda Felicia. Automobil zastavili a zjistili, že za volantem se nachází třiačtyřicetiletý muž z Mělnicka. Ve vozidle byl nalezen obal od elektrického paralyzéru a zhruba 50 000,-Kč  v hotovosti. Šofér zanedlouho skončil v policejní cele. Muž s bohatou kriminální minulostí, se k loupeži policistům doznal. Uvedl, že peníze, nalezené ve voze, pocházejí z přepadení a dále sdělil, jak naložil se zbývající finanční hotovostí. Tu použil z části pro osobní potřebu a zbytek ukryl. Kriminalistům se tak podařilo většinu uloupených peněz zajistit.
 
Jedenáctého dubna si lupič v cele převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin loupež, za který je možno v tomto případě uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Vzhledem k tomu, že soud nerozhodl o umístění obviněného do vazební věznice, je jeho další trestní stíhání vedeno nadále na svobodě.
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ČR Mělník
14. duben 2014

vytisknout  e-mailem