Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli muže, který se dopouštěl krádeží a zpronevěry

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů 

Třebíčští kriminalisté objasnili ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Hrotovice krádeže, kterých se pachatel dopustil na konci loňského roku v Jaroměřicích nad Rokytnou a v jednom případě v Moravských Budějovicích. Pětadvacetiletý muž odcizil mimo jiné nákladní přívěs a dále zpronevěřil půjčené nářadí. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Většinu odcizených věcí, včetně nákladního přívěsu, kriminalisté vypátrali a následně předali zpět jejich majitelům.
 
Objasnit krádeže se policistům podařilo na základě velmi dobré operativní činnosti, důkladným ohledáváním míst činů, precizním zajišťováním a vyhodnocováním nalezených stop a intenzivním prověřováním. Podezřelého muže vypátrali a následně zadrželi. Odcizené věci se muž po krádeži snažil prodat, většinu z nich kriminalisté zajistili a věci předali zpět jejich majitelům.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu zpronevěry,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, jedná se o muže, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán pro různorodou trestnou činnost.
 
Muž byl obviněn z toho, že v polovině září v Jaroměřicích nad Rokytnou odcizil z neoploceného pozemku u rodinného domu zaparkovaný, nezajištěný nákladní přívěs pro přepravu vozidel s příslušenstvím v hodnotě necelých šedesát tisíc korun. K pozemku přijel muž vozidlem, během chvíle přívěs zapřáhl a odjel. Odcizený nákladní přívěs kriminalisté následně vypátrali v hospodářském objektu, kde byl schovaný ve stodole, a převzala si ho zpět jeho majitelka. V říjnu obviněný muž v dopoledních hodinách odcizil z areálu firmy uskladněné železné plechy o celkové hmotnosti padesát kilogramů. V polovině listopadu využil ke krádeži návštěvu v bytě u své kamarádky v Moravských Budějovicích. Kolem poledne odcizil nepozorovaně v místnosti obývacího pokoje uložený prsten v hodnotě přibližně tři tisíce korun, poté ho prodal za částku necelých 600 korun a peníze použil pro vlastní potřebu.
V září si muž půjčil v Jaroměřicích nad Rokytnou motorové pily s tím, že je potřebuje na několik dní za účelem práce v lese. V dohodnutou dobu však zapůjčené nářadí v hodnotě přibližně deset tisíc korun nevrátil a neučinil tak ani na opakované urgence majitele. Na základě šetření kriminalisté zjistili, že muž motorové pily ještě v září prodal. Jednu z nich vypátrali a předali zpět majiteli.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
12. března 2015   

vytisknout  e-mailem