Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli muže, který se pokusil vloupat do prodejny

TŘEBÍČSKO: Pachatel měl téměř dvě promile alkoholu 

Policisté v Moravských Budějovicích dopadli pachatele, který se nejprve pokusil vloupat do prodejny, dále na ulici převrátil betonový odpadkový koš, rozbil výlohu a poté se ještě vloupal do objektu, kde ve veterinární ordinaci poškodil zařízení a vybavení. Muž je podezřelý ze spáchání tří trestných činů.
 
V úterý 13. května pachatel před jedenáctou hodinou v noci nejprve u prodejny na ulici 1. máje rozbil skleněnou výplň dveří, dovnitř se mu ale přes mříž ve dveřích dostat nepodařilo. Poté se muž pohyboval v areálu autobusového nádraží, kde převrátil betonový odpadkový koš a poškodil skleněnou výplň výlohy prodejny. Následně se pachatel po vyražení dveří vloupal do domu, který prohledal a poškodil zařízení a vybavení v části objektu, kde je umístěna veterinární ordinace. Muž zde poškodil zejména léky a zdravotnický materiál.
Policisté, kteří na místo na základě přijatého oznámení, že se v lokalitě pohybuje podezřelá osoba, vyjeli, pachatele velmi rychle dopadli. Jednalo se o jednadvacetiletého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,8 promile alkoholu. Opilého muže následně eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté provedli šetření, místa činů ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Škoda, která jednáním pachatele vznikla, byla předběžně vyčíslena na téměř padesát tisíc korun. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tří trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, případ dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
14. května 2014  

vytisknout  e-mailem