Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli muže, který se vloupal do chat

JIHLAVSKO: Pachatel se dopustil dvou trestných činů 

Policisté objasnili vloupání do rekreačních chat, ke kterým došlo vloni na začátku června v obci Rounek. Pachatel byl na místě dvakrát po sobě a při krádežích se zaměřil na alkohol a oblečení. Vloupání do chat policisté začali hned po přijatých oznámeních prověřovat a pátrat po pachateli. Podezřelého muže se jim podařilo následně zjistit a dopadnout. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody šestatřicetiletému muži z Jihlavy.
Do dvou chat se v obci Rounek pachatel vloupal první červnový den. U jedné rekreační chaty vytrhl okenice a oknem se dostal dovnitř. V chatě do druhého dne pobýval a odcizil příruční tašku, kterou poté ale zanechal pod přístřeškem na zahradě, kde byla nalezena a převzal si ji zpět majitel. Ve stejné době se muž vloupal po vypáčení uzamčených vstupních dveří ještě do další rekreační chaty, kde odcizil osmnáct lahví alkoholu a potraviny, jako konzervy a paštiky. I v tomto případě pachatel část odcizených věcí na místě zanechal. Poté co byla krádež zjištěna, policisté věci nalezli a předali zpět majiteli. 
Přibližně za týden se pachatel na místo vrátil a opět se vloupal do dvou chat. Muž se nejprve dostal na oplocený pozemek a u rekreační chaty vypáčil uzavřenou okenici. Poté do objektu vlezl a chatu prohledal, odcizil různé oblečení. Muž se na pozemku vloupal po vypáčení uzamknutých dveří ještě do kůlny, kde nic neodcizil. Dále vnikl za použití násilí do kůlny sousední chaty, kde odcizil dvě lahve s pivem.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. července 2013 
 

vytisknout  e-mailem