Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli muže, který se vloupal do dvou chat

JIHLAVSKO: Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání dvou přečinů. 

Ve středu 11. května se policistům ve večerních hodinách podařilo zadržet muže, který se vloupal do dvou rekreačních chat.
Pachatel před osmou hodinou večer vnikl na neoplocený pozemek chaty u obce Dušejov. K objektu si přistavil dřevěnou kládu, pomocí níž se dostal na balkón ve výšce dva a půl metru nad zemí. Vypáčil okno a vloupal se do chaty. Vnitřní prostory začal prohledávat. Na místě ale muže přistihli a zadrželi policisté. Škoda ve výši 500 korun tak majiteli vznikla pouze poškozením. Zadrženého muže policejní hlídka převezla na obvodní oddělení a následně byl umístěn do policejní cely.
V lokalitě, kde k vloupání došlo, provedli policisté ve spolupráci s policejním psovodem kontrolu. Žádnou další napadenou chatu nenalezli.
Při dalším šetření policisté zjistili, že muž se ve stejný den kolem čtvrté hodiny odpoledne vloupal ještě do chaty v katastru obce Kostelec v chatové oblasti Dvorce. Za použití násilí se dostal oknem do rekreační chaty, kterou prohledal. Uvařil si zde polévku, kterou snědl. Zkonzumoval ještě další potraviny a poté se dvěma odcizenými lahvemi piva odešel.
Policejní inspektor sdělil dvaačtyřicetiletému muži z Táborska podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Muž byl již v minulosti za spáchání trestné činnosti především majetkového charakteru opakovaně pravomocně odsouzen. Po provedení procesních úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Případ policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. května 2011
 

vytisknout  e-mailem