Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté dopadli na Ládví agresivního násilníka

Kriminalisté hledají další ženy, které mladík v minulosti napadl nebo obtěžoval. 

V pondělí 17. března, krátce před půl čtvrtou v noci, vystoupila neznámá žena zadními dveřmi z noční tramvaje linky číslo 53 na zastávce Ládví na Střelničné ulici. Za ní však vystoupil i mladý muž, který jí následoval k tramvajovému ostrůvku a vzápětí ji uchopil zezadu za trup. Na ženu poté začal sahat a ta se začala bránit a křičet o pomoc. Muž pak poodešel na protější zastávku a tam začal stejným způsobem napadat sedmadvacetiletou ženu. Ta ho taky odstrkovala a navíc mu vyhrožovala, že zavolá policii. Muž proto poodešel o pár metrů dále, kde si ovšem rozepnul poklopec, vytáhl své přirození a před ženou chvíli masturboval. Mezitím, co žena volala na tísňovou linku, muž odešel do nedalekého parku, kde zezadu velkou silou chytil za pas sedmatřicetiletou ženu, povalil ji na kolena a rozepínal ji opasek u kalhot. Napadené se naštěstí podařilo mladíka setřást ze zad a navíc udeřit pěstí do obličeje. Když si začal násilník oblékat kalhoty a dal se přitom na útěk, policisty z pohotovostní motorizované jednotky už měl v patách. Hlídka ho pak po několika metrech pronásledování doběhla a zadržela.
 
Pětadvacetiletý mladík skončil na služebně, kde ho vyslechli kriminalisté specializující se na mravnostní problematiku, a celý případ si nakonec převzali. Policisté v evidencích zjistili, že od roku 2004 byl už třikrát soudně trestaný za loupeže se sexuálním podtextem a řízení pod vlivem návykové látky. První skutek dokonce spáchal jako mladistvý a soud mu uložil ochranné sexuální léčení ústavní formou.
 
Vyšetřovatel mladého muže obvinil ze spáchání trestného činu výtržnictví a znásilnění ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až pětileté vězení. Detektivové rovněž podali státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby, který soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 akceptoval a obviněný tak putoval do vazební věznice.
 
V souvislosti s tímto případy žádají detektivové nejenom další napadené ženy, aby kontaktovaly bezplatnou tísňovou linku 158 a útoky nahlásily, ale zejména se obrací na mladou ženu, která po napadení hovořila s další poškozenou. Neznámá mladá žena poté se starším mužem nasedla do vozidla taxislužby a odjela směrem do Holešovic, kde by měla bydlet.Samozřejmě kriminalisté uvítají informace i od muže, který s prozatím neznámou ženou odjel směrem do Holešovic a rovněž žádají i řidiče taxislužby, aby se policistům přihlásil a poskytl tak cenné informace k případu.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 16. 4. 2014
Odkazy do noveho okna

Hledaný svědek

Hledaný svědek 

Detailní náhled

Napadené ženy čekají na policii

Napadené ženy čekají na policii 

Detailní náhled

Poškozená s druhou napadenou (policisté ji hledají)

Poškozená s druhou napadenou (policisté ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem