Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli pachatele vloupání do vozidla

HAVLÍČKOBRODSKO: Podezřelého muže zadrželi patnáct minut po přijetí oznámení 

Ve středu půl hodiny po poledni přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do dodávky, ke kterému došlo krátce po dvanácté hodině v obci Oudoleň. Nedaleko velkoskladu v uvedené obci zastavil osobní automobil a z něho vystoupil muž. Pomocí šroubováku se vloupal do dodávky zaparkované před velkoskladem a z vozidla odcizil peněženku s finanční hotovostí přes 60 tisíc korun, doklady a platební kartou. Poté opět nasedl do svého auta a odjel. Svědci, kteří muže viděli, případ oznámili policistům, kterým popsali muže i vozidlo, kterým odjel.
Po pachateli ihned začaly pátrat všechny dostupné policejní hlídky. Již po čtvrt hodině vozidlo odpovídající popisu zastavili policisté havlíčkobrodského obvodního oddělení na obchvatu města Havlíčkově Brodě. V autě cestovali tři muži. Policisté je převezli na služebnu k provedení dalších úkonů.
Jeden z mužů se následně k vloupání do dodávky přiznal. Jedná se o šestačtyřicetiletého muže z Ostravy. Odcizenou peněženku cestou z auta vyhodil a ponechal si pouze finanční hotovost, kterou u něho policisté zajistili. Kriminalistům vydal i šroubovák, kterým se do dodávky vloupal. Peněženku se zbylým obsahem policisté našli v místě, které jim pachatel popsal.
Kriminalisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení, podezřelému za spáchané trestné činy hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
20. srpna 2015

vytisknout  e-mailem