Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté dopadli tři zloděje

ZLÍNSKO: Stačily k tomu necelé dvě hodiny. 

Policisté Obvodního oddělení v Luhačovicích mají za sebou úspěšný den. Během pouhých dvou hodin objasnili dva případy drobných krádeží, našli tři zloděje a hned je potrestali za přestupek proti majetku.
Pracovníci prodejny s textilem v Luhačovicích nám ve středu 2. května krátce před polednem oznámili první krádež. Neznámý pachatel odňal zabezpečovací elektronický čip, odcizil pánské riflové kraťasy a z místa odešel neznámo kam. Způsobil škodu ve výši šestnáct set korun. Po zloději jsme začali okamžitě pátrat ve spolupráci s Městkou policií Luhačovice. Zanedlouho se nám podařilo nalézt muže ve věku 26 let, který odpovídal popisu podezřelého. Muž byl vyzván ke kontrole věcí, které měl u sebe, a naše podezření se potvrdilo: v igelitové tašce jsme našli kradené zboží. Muže jsme vyzvali, aby ho vydal. Nakonec se při vysvětlení k činu sám doznal. Odcizené rifle jsme vrátili zpět na prodejnu a muže potrestali v blokovém řízení za přestupek proti majetku ve výši 1000 Kč.  
O pouhých deset minut později jsme se dozvěděli o krádeži věcí z jednoho luhačovického supermarketu. Do několika desítek minut se nám opět podařilo dohledat dva podezřelé, a to muže ve věku 22 let a o devět let starší ženu. Čekali na odjezd na autobusovém nádraží v Luhačovicích. Nejprve s námi neměli příliš chuť spolupracovat, například hned na začátku odmítli prokázat totožnost. Proto jsme využili oprávnění ze zákona o Policii ČR a podezřelé jsme předvedli na služebnu obvodního oddělení. Také těmto dvěma jsme předložili pádné důkazy, takže se ke krádeži věcí v hodnotě dvou tisíců korun nakonec přiznali. Odcizené věci měli ještě u sebe, takže jsme jim je odebrali a vrátili zpět na prodejnu. Zlodějský pár jsme potrestali v blokovém řízení za spáchání přestupku proti majetku celkovou částkou 2000 korun.  

 

4. května 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem