Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté dopadli zloděje

ÚSTÍ NAD LABEM - Policejní hlídce se krátce po jedné hodině v noci podařilo dopadnout zloděje kol. 

Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení šetří případ krádeže pěti horských kol ze společné kočárkárny domu v centru města. Policejní hlídka krátce po jedné hodině v noci zadržela 27letého muže, který se vloupal do společné kočárkárny v centru města, z níž následně odcizil pět horských kol v hodnotě kolem 20 tisíc korun. Tři z těchto kol měl v chodbě sklepa připravená k odcizení a další dvě měl již odvezená v garážovém dvoře ve Všebořicích. Odcizená kola byla zajištěna a následně předána majitelce. V minulosti se tento pachatel obdobné trestné činnosti již dopustil a v květnu letošního roku se vrátil z vězení. V současné době mu opět vězení hrozí, a to do výše 2 let.

Obviněn z krádeží
Policejní komisař sdělil obvinění 35letému muži z několika trestných činů (Krádeže, Poškozování cizí věci, Porušování domovní svobody a Neoprávněného držení platební karty). Obviněný se s dalšími dvěma komplici ve zhruba dvou desítkách případech vloupal do sklepních prostor, kočárkáren, sklepních kójí a zahradních chat. Z těchto objektů následně odcizil vše, co tam našel a šlo snadno zpeněžit (elektrické nářadí, horská kola, elektroniku, rybářské načiní atd.). Svým jednáním způsobil škodu kolem 305 tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Krádež vozidla
Dosud neznámý pachatel v průběhu sobotního dne v centru města na Špitálském náměstí odcizil zaparkované vozidlo Renault Master, bílé barvy, rz: 4U3 05-61, kdy se způsobená škoda pohybuje kolem 250 tisíc korun.

Opilý řidič vjel do příkopu
Dopravní policisté v neděli v dopoledních hodinách vyjížděli k dopravní nehodě, kdy 48letý řidič v místech nájezdu na dálnici D8 vjel se svým vozidlem Peugot Boxer do příkopu. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,82 promile. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

vytisknout  e-mailem