Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dopadli zloděje jízdních kol

PLZEŇ – Od krádeže pěti jízdních kol jej neodradila ani čtyřmetrová výška. Bicykly kradl z balkonů, ale i sklepních kójí.  

    Zloděje specializujícího se na jízdní kola odhalili plzeňští policisté po pětiměsíční usilovné práci. Poté, co nashromáždili dostatek důkazů, které usvědčili pachatele z pěti krádeží, zahájili proti němu včera trestní stíhání pro přečiny krádež a porušování domovní svobody, za které mu může být uložen trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky.
    K první krádeži došlo v noci z 16. března tohoto roku na den následující. Pachatel si vyhlédl dvě pánská jízdní kola značky Author Outset a Olpran Eclipse umístěná na jednom balkonu bytového domu v ulici Manětínská v Plzni na Lochotíně. Přestože se bicykly nalézaly ve výšce čtyř metrů, nenechal se zloděj odradit, na balkon vyšplhal, zde odstranil řetěz spojující a zabezpečující obě kola, ta sundal z balkonu na zem a z místa je postupně odvezl.
    Druhé krádeže se dopustil jen o několik dní později. Opět v noci ze dne 25. března na 26. března vstoupil otevřenými vstupními dveřmi do jednoho z bytových domů v Plzni v Thámově ulici a ve sklepních prostorách se násilím vloupal do sklepní kóje. Zde se nacházelo jízdní kolo značky Giant. Pachatel se v tomto případě spokojil pouze s pedály a zadním kolem, které z bicyklu odmontoval a odnesl.
    O měsíc později, dne 26. dubna, si kolem šesté hodiny večer povšiml nezajištěného horského kola, které stálo opřené o garážová vrata u domu v Čermákově ulici na Borech, na kterém následně z místa odjel. Dva týdny nato násilím překonal vjezdová vrata na pozemek domu v ulici Společná na Slovanech a ze dvora odvezl dámské jízdní kolo, které bylo zabezpečeno zámkem. Poslední krádeže, ze které je viněn, se dopustil na konci května tohoto roku, kdy v Plzni na náměstí gen. Píky vylezl na balkon domu ve výšce čtyř metrů a z něj odcizil pánské jízdní kolo značky Ghost.
    Celková škoda, kterou výše popsaným jednáním napáchal, byla vyčíslena na 43 050 korun.
 
por. Ing. Hana Štefflová
15. srpna 2014
 

vytisknout  e-mailem