Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli zloděje kola

ŽĎÁRSKO: Mladíka jedoucího na odcizeném kole si všimla hlídka 

V sobotu ráno přijali policisté oznámení o krádeži jízdního kola, ke které došlo v Ostrově nad Oslavou. Kolem poledne policisté pachatele krádeže jedoucího na odcizeném kole zadrželi. Dvacetiletý muž má na svědomí i další krádež ve stejné obci, odcizené věci u něho policisté našli. Nyní je podezřelý ze dvou trestných činů, policisté v případu vedou zkrácené přípravné řízení.

V sobotu v osm hodin ráno přijali policisté oznámení o krádeži jízdního kola v Ostrově nad Oslavou. Majitel uvedl, že červeno-bílé pánské kolo v hodnotě osm tisíc korun mu neznámý pachatel odcizil v noci na sobotu. Kolo měl postavené na neoploceném pozemku za svým domem. Policisté místo činu ohledali, případ zadokumentovali a zajistili popis a fotografie odcizeného kola.

Krátce před polednem se na žďárské obvodní oddělení dostavil další obyvatel Ostrova nad Oslavou, který oznámil, že mu neznámý pachatel přes noc odcizil věci ze zaparkovaného auta. Vozidlo stálo před domem a pachatel z něj odcizil digitální kameru, dva řetízky, hudební CD nosiče a další věci v celkové hodnotě přes pět tisíc korun. Policisté na obvodním oddělení začali případ dokumentovat.

Mezitím si hlídka obvodního oddělení, která vykonávala obchůzkovou činnost ve městě, všimla na Žižkově ulici ve Žďáru mladého muže, jedoucího na jízdním kole. Protože odpovídalo popisu odcizeného kola, rozhodli se muže zastavit a zkontrolovat. Cyklista ale na výzvu k zastavení nereagoval a sjel na cyklostezku, po které pokračoval v jízdě. Hlídka se rozhodla muži služebním vozidlem nadjet. Jeden z policistů poté vyběhl z vozidla a opětovně cyklistu vyzval k zastavení. Přestože muž nereagoval a snažil se ujet, policistovi se ho podařilo dostihnout a pomocí hmatů a chvatů zajistit. Poté ho policisté eskortovali na služebnu.

V době zajištění měl dvacetiletý muž u sebe věci, které byly odcizeny v zaparkovaném vozidle v Ostrově nad Oslavou a jízdní kolo, na kterém jel, bylo opravdu to, které pachatel odcizil ve stejné obci. Muž se k oběma činům přiznal a uvedl, že vše měl v úmyslu prodat. Policisté poté odcizené věci předali zpět majitelům.

Policisté mladíkovi ještě v sobotu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k tomu, že mladík byl v loňském roce za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní až tři roky vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

20. června 2016

 

vytisknout  e-mailem