Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté dostali za mříže další zloděje

CHOMUTOVSKO - Odcizený invalidní vozík je zpět u své majitelky; Podezřelý zadržen den po vloupání. 

Chomutovští policisté dopadli muže, který měl v sobotu večer z panelového domu na sídlišti Zahradní odcizit invalidní vozík. Podle zjištěných informací dotyčný vnikl po vypáčení vstupních dveří do domu, v pátém patře si vzal volně stojící invalidní vozík, s kterým pak nastoupil do výtahu a dům opustil. V neděli byla krádež oznámena na policii. Ještě ve stejný den měli policisté díky provedenému šetření jasno, kdo měl vozík v předběžné hodnotě 9 tisíc korun odcizit. Zadrželi 33letého recidivistu, který teprve před pár týdny opustil vězení. Tam si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost.

Policisté odcizený vozík zajistili a vrátili ho majitelce. Muži sdělili obvinění z trestného činu krádeže a podali podnět, aby byl obviněný umístěn do vazby. Tři dny po krádeži se tak zmíněný Chomutovan znovu ocitl za mřížemi, kde bude čekat na výsledek vyšetřování. Na jeho konci si může vyslechnout verdikt až osmiletého vězení.

 

Podezřelý zadržen den po vloupání

Minulý týden přijali chomutovští policisté oznámení o vloupání do areálu jednoho z chomutovských podniků. Neznámý pachatel tam v noci přelezl téměř dvoumetrový plot a pak odcizil patnáctimetrový měděný kabel vedoucí k hydraulickým nůžkám. Policisté jako podezřelého zjistili 26letého Chomutovana, kterého den po vloupání do areálu zadrželi. Vyšetřovatel pak zahájil trestní stíhání muže pro trestný čin krádeže. Vzhledem k tomu, že se jedná o recidivistu opakovaně páchajícího majetkovou trestnou činnost, podal i podnět k jeho vzetí do vazby. Tomu soud vyhověl a na základě jeho rozhodnutí policisté v pátek obviněného eskortovali do vazební věznice.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k nám! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Máme především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 28. ledna 2021

vytisknout  e-mailem