Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté, hasiči a státní zástupci se školili na úseku drog

ZLÍNSKÝ KRAJ: Vyzkoušeli si postup na místě činu. 

V uplynulých dnech zorganizovali krajští kriminalisté instrukčně metodické zaměstnání s praktickou výukou zaměřené zejména na bezpečnost policistů a dalších zúčastněných osob při domovních i nebytových prohlídkách, kdy narazí na chemické látky, výbušniny, objeví zařízení na výrobu drog nebo další podobné, pro lidské zdraví velmi nebezpečné materiály a pomůcky.

Školení se zúčastnili policisté zabývající se kriminalitou na úseku drogové problematiky z celého Zlínského kraje, státní zástupci, policejní pyrotechnici, vedení Národní protidrogové centrály a členové Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, kteří policistům při podobných akcích vytvářejí potřebné zázemí nutné k zabezpečení bezproblémového průběhu realizace.

Všichni účastníci měli možnost vyzkoušet si vzájemnou spolupráci, použití ochranných pomůcek nutných k ochraně zdraví, postupy v rámci průběhu domovní či nebytové prohlídky.

Školení podobného charakteru je v naší republice naprosto unikátní a náročné na organizaci a přípravu. Policisté ve Zlínském kraji ho zorganizovali letos poprvé.

https://youtu.be/scUHgxp_7iQ

24. března 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem