Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky

Tři dopravní nehody prozatím bez viníků 

     Dopravní policisté hledají svědky tří nehod, ke kterým došlo v uplynulých dnech na Tachovsku.
     První nehoda se stala 26. září letošního roku kolem 17:30 hod. ve Stříbře na Plzeňské ulici. Po ní jel od obce Sytno směrem na Planou 52letý řidič s motocyklem Triumph Rocket. Při projíždění levotočivé zatáčky vjel na skvrnu od provozních kapalin, které unikly z dosud neznámého vozidla. V důsledku toho, uvedl motocykl do smyku a následně havaroval. Přitom padl i se spolujezdkyní na vozovku. Při pádu došlo ke zranění motocyklisty, který byl převezen na ošetření do nemocnice. Vzniklou škodu na motocyklu odhadli policisté na 200 tisíc korun.
     Další nehoda se stala 27. září letošního roku kolem 15:20 hod. u obce Bezděkov. Po komunikaci ve směru od Plané na Bor jel neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem a návěsem, na kterém převážel složený jeřáb žluté barvy. Při projíždění zatáčky měl tento řidič částečně přejet do protisměru, kde se převážený náklad střetl s levým bokem návěsu protijedoucí nákladní soupravy. Neznámý řidič na místě nezastavil a pokračoval dál na Bor. Dle vyjádření druhého řidiče a svědka se mělo jednat o nákladní vozidlo červené barvy s českou registrační značkou. Vzniklou škodu na návěsu odhadli policisté na 20 tisíc korun.
     Poslední nehoda, kdy se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost, se stala z 30. září na 1. října letošního roku v Tachově. V Zárečné ulici, poblíž tamní restaurace, poškodil dosud neznámý řidič zaparkované osobní vozidlo Renault a následně z místa nehody ujel. Při ohledání místa policisté zjistili, že se na levé části předního nárazníku vozidla Renault nachází otěr modré barvy. Škodu na Renaultu odhadli na 10 tisíc korun.
      Tachovští dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, územní odbor Tachov – dopravní inspektorát, tel: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na telefon 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
5. 10. 2012

vytisknout  e-mailem