Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky

Dvě dopravní nehody na Tachovsku 

Dopravní policisté hledají svědky dvou nehod, které se staly v uplynulých dnech na Tachovsku.
První nehoda se stala 4. října letošního roku kolem 7:30 hod. v Tachově. Školní ulicí jel s motocyklem Yamaha 16letý mladík ve směru do ulice Hornická. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že mladík měl s motocyklem zastavit za osobním autem Seat Altea, jehož 30letý řidič s vozidlem zůstal stát a chtěl odbočit vlevo na parkoviště. Vzhledem k tomu, že z parkoviště v tu dobu vyjíždělo jiné vozidlo, kterému chtěl řidič umožnit vyjetí, začal se vozem Seatem couvat. Při tomto manévru měl zadní částí auta narazit do předního kola za ním stojícího motocyklu. Po nárazu se oba řidiči domluvili, že celou skutečnost oznámí na pojišťovnu a policii na místo nepřivolali. Celou událost oznámil jeden ze zúčastněných až po několika dnech, kdy v souvislosti s příčinou dopravní nehody došlo k rozdílným tvrzením obou řidičů.

Druhá nehoda se stala 15. října letošního roku kolem 19:00 hodiny na silnici II. třídy číslo 230 u obce Chodová Planá. Po uvedené komunikaci jel ve směru od Sklářů 30letý řidič s osobním vozidlem Subaru. Ten na rovném a přehledném úseku komunikace začal předjíždět vpředu jedoucí vozidlo Volkswagen Passat. V době, kdy se řidič Subaru nacházel na úrovni přední části vozidla Volkswagen, spatřil v protisměru dva cyklisty. Jejich kola nebyla osvětlená a cyklisté na sobě neměli žádné reflexní prvky. V reakci na tuto situaci začal první cyklista prudce brzdit, druhý již nestihl reagovat a narazil do něj. Následně spadl na komunikaci do jízdní dráhy vozidla Subaru. V důsledku toho řidič auta strhl řízení vpravo, kde narazil do předjížděného Volkswagenu. Řidiči vozidel po střetu zastavili, cyklisté však ujeli. 

Tachovští dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným dopravním nehodám, které by napomohly jejich řádnému prošetření, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, Územní odbor Tachov – dopravní inspektorát, tel: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na telefon 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
19. 10. 2011
 

vytisknout  e-mailem