Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Policisté hledají svědky

Informace svědků mohou pomoci k objasnění 

Policisté žádají případné svědky čtyř dopravních nehod, které se staly v minulých dnech nebo svědky, kteří by mohli uvést informace vedoucí k ustanovení řidičů s neznámými vozidly, aby se přihlásili buď osobně na adrese Policie ČR – skupina dopravních nehod, ulice Rožkova v Pardubicích, tel.: 974 566 254 nebo přímo na linku 158.

Dne 9. listopadu 2008 kolem 16:30 mělo dojít na pozemní komunikaci mezi obcemi Žižín a Hostovice k dopravní nehodě. Zde se měla bočně střetnout dvě protijedoucí vozidla Seat Alhambra a Opel Zafira, které mělo ve svém směru jízdy objíždět překážku provozu.

Ke druhé dopravní nehodě mělo dojít dne 18. listopadu 2008 kolem 6:45 v pardubické ulici Kpt. Jaroše. Zde dosud neustanovený řidič s vozidlem nezjištěné značky zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly v důsledku vzniklé dopravní situace a měl narazit do před ním stojícího automobilu Seat Ibiza. Neznámý řidič se svým vozidlem z místa dopravní nehody ujel. Je pravděpodobné, že se jednalo o automobil Peugeot a po nárazu má zřejmě poškozenou přední část včetně registrační značky.

Případné svědky hledáme také k dopravní nehodě, ke které mělo dojít dne 20. listopadu 2008 kolem 13:45 v Přelouči na silnici číslo I/2 poblíž benzinové čerpací stanice. Dosud nezjištěný řidič se svým vozidlem zřejmě neumožnil bezpečné přejití komunikace chodkyni po vyznačeném přechodu pro chodce. Žena měla přecházet z řidičovy pravé strany a mělo dojít ke střetu. Přitom utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do pardubické nemocnice na ošetření. Neznámý řidič s dosud nezjištěným vozidlem z místa dopravní nehody ujel.

Poslední nehoda, při které by policistům napomohlo svědectví, se stala 22. listopadu 2008 okolo 11:00 na silnici II/322. Mezi obcemi Dašice a Zminný došlo ke střetu nákladní soupravy tahače Man s návěsem a protijedoucího vozidla Opel Astra.

pprap. Lukáš Maier
vrchní asistent

Odkazy do noveho okna

21.11. Kpt. Jaroše

21.11. Kpt. Jaroše 

Detailní náhled

21.11. Přelouč

21.11. Přelouč 

Detailní náhled

21.11. Žižín

21.11. Žižín 

Detailní náhled

22.11. DN Dašice NA

22.11. DN Dašice NA 

Detailní náhled

22.11. DN Dašice Opel

22.11. DN Dašice Opel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem