Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky

TACHOVSKO - Jeden řidič z místa havárie ujel, druhý účast na nehodě popírá.  

     Dopravní policisté hledají svědky dvou nehod, které se staly v uplynulých dnech na Tachovsku.
     K první nehodě došlo 6. května kolem 22:20 hod. na silnici III. třídy číslo 2003 ve směru od obce Bor na obec Kosov. Po uvedené komunikaci jel dosud neznámý řidič s osobním vozidlem Volkswagen Vento. Při projíždění prudké levotočivé zatáčky uvedl řidič vozidlo do smyku a vyjel do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Dosud neznámý řidič místo nehody opustil. Při ohledání vozidla bylo zjištěno, má na přední nápravě provedenou rozdílnou montáž pneumatik a navíc má neplatné emisní měření a technickou kontrolu. Celkovou vzniklou škodu odhadli policisté na 10 000 korun.
     Druhá nehoda se stala včerejšího dne kolem 1:00 hod. ranní ve Stříbře. Na základě získaných informací je zřejmé, že ulicí Palackého jel s osobním vozidlem Audi A3 25letý řidič, který narazil do vrat vjezdu u domu č. p. 717. Řidič poté z místa nehody ujel ve směru do centra obce. Poté, co byl přibližně po dvou hodinách vypátrán, účast na dopravní nehodě popřel. Dechová zkouška, kterou s ním policisté provedli, byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,05 promile alkoholu. Lékařské vyšetření a odběr krve mladý řidič odmítl. Provedenou lustrací policisté navíc zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění.
     Tachovští dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, které by napomohly jejímu řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, územní odbor Tachov – dopravní inspektorát, tel: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na telefon 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
13. 5. 2013
 

vytisknout  e-mailem