Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky dopravních nehod

DOMAŽLICKO – Dosud neznámí řidiči s nezjištěnými vozidly způsobili dopravní nehody a z místa ujeli. Policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. 

Policisté z dopravního inspektorátu Domažlice se obracejí na veřejnost a hledají svědky, kteří by mohli svými informacemi pomoci objasnit průběhy a příčiny níže uvedených dopravních nehod a také totožnost neznámých řidičů.

K první dopravní nehodě došlo dne 8. listopadu 2022 v 05:45 hodin na silnici III. třídy 1831 mezi obcemi Milavče a Chrastavice. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem se nechoval ohleduplně, ukázněně a nejel při pravém okraji vozovky, kdy následně došlo ke střetu levými zpětnými zrcátky s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat, které jelo ve směru od obce Milavče. Neznámý řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by zastavil a učinil na místě patřičná opatření. Na osobním vozidle Volkswagen Passat byla způsobena škoda ve výši 8 tisíce korun.

Dále dopravní policisté šetří nehodu, ke které došlo dne 10. listopadu v 12:55 hodin na silnici II. třídy č. 197 mezi obcemi Srby a Vítání. Neznámý řidič s neznámým nákladním vozidlem ve směru jízdy na obec Srby se v pravotočivé zatáčce střetl s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Mercedes jedoucí ve směru na obec Vítání, které poškodil. I tento řidič po dopravní nehodě nezastavil a pokračoval v jízdě.

Ve stejný den v době od 07:00 hodin do 18:30 hodin došlo k další dopravní nehodě a to na křižovatce místních komunikací v ulici Cihlářská v obci Domažlice. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a poškodil levou přední část na osobním vozidle tovární značky Nissan, které po uvedenou dobu bylo zaparkované na shora uvedeném místě. Po dopravní nehodě neznámý řidič nezastavil a z místa dopravní nehody odjel.

Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, se mohou přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255 nebo 974 331 259, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
14. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem