Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté hledají svědky dopravních nehod

České Budějovice - Pokud jste nehody viděli, volejte linku 158. 

Českobudějovičtí dopravní policisté hledají svědky několika dopravních nehod, které se staly na území krajského města v uplynulé době.

První dopravní nehoda se stala někdy v době od 6. prosince 18:00 hodin do 7. prosince 5:50 hodin na parkovišti v ulici Husova třída v areálu před domem 1634/38 (pobočka Generali Česká pojišťovna, a. s.), kdy neznámý řidič s dosud nezjištěným vozidlem poškodil betonový sloupek oplocení vpravo při vjezdu do areálu, na jeho pravém rohu dole. Nárazem bylo poškozeno i horní betonové zakončení sloupku. Tato výzva je určena především řidičům, kteří místem v tento čas projížděli a měli ve vozidle zapnutou palubní kameru, ale také chodcům, kteří se v tuto dobu pohybovali po přilehlém chodníku. 

V době od 9. prosince 16:00 hodin do 10. prosince 5:30 hodin došlo v Českých Buděovicích, v ulici Na Sádkách k další dopravní nehodě. Nezjištěný řidič motorového vozidla zřejmě nepřizůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, náledí a technickému stavu vozidla a vyjel vlevo mimo komunikaci a narazil do betonového oplocení areálu Jihočeské univerzty. Po střetu řidič z místa nehody ujel, aniž by událost oznámil.

Dne 10. prosince v době od 13:00 do 15:00 hodin se stala dopravní nehoda na parkovišti u obchodního domu Globus v Českém Vrbném, v řadě č. 12. Neznámý řidič s dosud nezjištěným vozdlem poškodil zde zaparkované vozidlo značky Citroen stříbrné barvy a následně z místa nehody ujel.

Pokud jste některou z těchto nehod viděli a mohli byste tak policistům poskytnout důležité informace pro jejich objasnění, kontaktujte, prosím, dopravní policisty na telefonním čísle 974 226 588 nebo přímo na lince 158. Za spolupráci děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

15. prosince 2021

vytisknout  e-mailem