Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky dopravních nehod

Na Klatovsku 

     Policie ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje územní odbor, dopravní inspektorát Klatovy, žádá občany o spolupráci při prošetřování uvedených dopravních nehod.
 
      V neděli dne 31. března 2013 v 19.00 hodin řídil řidič vozidlo značky Ford Focus v Klatovech na ulici Vídeňské a odbočoval vlevo do ulice Podbranské. V ulici Podbranské vjel s vozidlem vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a bez zastavení pokračoval v jízdě do ulice Tyršova. Následně byl řidič policisty vypátrán a dechová zkouška byla u řidiče pozitivní s výsledkem měření 2,05 promile alkoholu. V uvedenou dobu se mělo v blízkosti nehody pohybovat několik osob.
 
     Ve středu 20. března 2013 v 16.25 hodin došlo k dopravní nehodě na komunikaci II. třídy číslo 185 ve směru na obec Svrčovec. Za obcí Klatovy, při projíždění pravotočivé zatáčky, vjel s jízdním kolem cyklista na nezpevněnou krajnici, kde ujel několik metrů a zavadil pravou šlapkou o plastový silniční odrazník a přepadl přes řidítka jízdního kola. Muž po pádu zůstal ležet v bezvědomí na komunikaci. Ležícího muže viděla žena, která přivolala záchrannou službu a na místo se dostavili i policisté. Cyklista při prošetřování nehody uvedl, že se lekl vozidla jedoucího v témže směru, které jej předjíždělo a sjel vpravo mimo komunikaci. Provedená dechová zkouška byla u cyklisty pozitivní s výsledkem 1,13 promile alkoholu. Policisté hledají svědky dopravní nehody i řidiče, který v uvedenou dobu cyklistu předjížděl.
 
        Policisté žádají případné svědky dopravních nehod, aby podali informace na telefon číslo 974 334 111 nebo na dopravní inspektorát číslo 974 334 251.
Informace k dopravní nehodě můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: ktdi@mvcr.cz.
 
              Děkujeme za spolupráci

 

nprap. Ladmanová Dana

3.4.2013

vytisknout  e-mailem