Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté hledají svědky loupežného přepadení

Jindřichův Hradec – Pachatel chtěl ukrást ženě peníze. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jindřichohradečtí kriminalisté hledají svědky loupežného přepadení, ke kterému došlo v sobotu 16. července okolo osmé hodiny večer v Dačicích. Starší žena z Jindřichova Hradce procházela po pěšině vedoucí mezi bývalým lihovarem a řekou Moravskou Dyjí. Zde ji přepadl dosud nezjištěný pachatel. Chytil ji zezadu za kabelku, kterou nesla v ruce a pokusil se ji vytrhnout. Chvíli se o ni přetahovali. Muž chtěl po ženě peníze. Na to mu přepadená žena řekla, že žádné nemá, ale že bydlí v blízkosti autobusového nádraží a peníze, že mu donese k místní prodejně Lidl. Po těchto slovech pachatel kabelku pustil a svého jednání zanechal. Poškozená se vydala domů, cestou však ještě pachatele zahlédla u kontejneru v blízkosti prodejny Lidl a také u křižovatky ulic Třída 9. Května a Bratrská. Žena měla obrovské štěstí, že při incidentu nebyla zraněna, ani neutrpěla žádnou majetkovou ztrátu.
 
Policistům následně muže popsala. Dle její výpovědi byl sestaven identikit. Muž byl ve věku 16 až 18 let, 170 cm vysoký, hubené postavy. Měl nápadně hubené ruce a nohy, hubený obličej ostrých rysů s výrazným akné či pupínky na levé tváři. Měl krátké tmavé vlasy, zelenomodré oči a na hlavě kšiltovku tmavé barvy bez nápisů. Na sobě měl oblečené tmavé tričko, světlejší ¾ maskáčové kalhoty a na zádech nesl maskáčový batoh tmavší barvy.
 
Policisté žádají všechny občany, kteří dle identikitu pachatele poznali nebo kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali na výše uvedených místech a všimli si pohybu podezřelého muže, či byli přímo svědky přepadení, aby se ozvali policistům na linku 158 nebo na telefon 974 233 366, či aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu. Děkujeme.
 
por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz
19. července 2011
 
 
 
identikit.jpg

vytisknout  e-mailem