Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky nehod

TACHOVSKO - Pokud můžete poskytnout důležité informace, ozvěte se tachovským dopravním policistům. 

     Tachovští dopravní policisté hledají svědky několika nehod, které se v uplynulých dnech staly na Tachovsku.

     První nehoda se stala 4. prosince letošního roku mezi 12:00 hod. a 14:00 hod. v obci Stříbro. Ulicí Jiřího z Poděbrad směrem do ulice Žižkova jel zatím neznámý řidič s nezjištěným osobním vozidlem a u domu č. p. 74 poškodil okapový svod a střešní krytinu. Neznámý řidič na místě nezastavil a ujel.

     Další nehoda se stala ten samý den v Tachově kolem 17:30 hod. na kruhovém objezdu u autobusového nádraží. Z dosavadního šetření je zřejmé, že po kruhovém objezdu ve směru od nádraží ČD do ulice T. G. Masaryka jel řidič s osobním vozidlem Ford Mondeo a v prostoru kruhového objezdu se střetl s vozidlem Hyundai, jehož řidička jela z ulice Sokolovská. V tomto případě ani jeden z řidičů z místa nehody neujel, avšak jejich výpovědi se rozcházejí, proto se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost.

     Třetí nehoda se stala mezi 4. a 6. prosince letošního roku v Chodové Plané. V Kyjovské ulici měl poškodit dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem osobní auto značky Volkswagen Passat, které stálo u místní mateřské školy. Viník z místa nehody ujel.

     Čtvrtá nehoda se stala 5. prosince 20015 mezi 10:00 hod. a 17:00 hod. v Tachově. V ulici Želivského poškodil dosud neznámý řidič s neznámým vozidlem dřevěná garážová vrata bytového domu č. p. 1857.

     Další nehoda se stala 6. prosince kolem 8:00 hod. na silnici I. třídy číslo 21 v obci Planá. Z dosavadního šetření vyplývá, že Nádražní ulicí jel ve směru na Brod nad Tichou řidič s vozidlem Mercedes Benz. Při projíždění tříramenné křižovatky však řidič nezvládl řízení a havaroval v silničním příkopu. Poté z místa odešel do nedalekého statku, kde požádal o vyproštění vozidla a následně z místa odjel. Policisté pak řidiče vypátrali v obci Lom, kde s ním také provedli dechovou zkoušku. Její výsledky byly pozitivní. Při prvním měření ukázal přístroj hodnotu 1,92 promile alkoholu, při druhém to bylo 1,99 promile alkoholu. K tomu řidič uvedl, že alkohol požíval celý předchozí večer až do ranních hodin.   

     Poslední nehoda se stala ten samý den kolem 13:30 hod. v Trnové. Uvedenou obcí jel ve směru od Tachova řidič s osobním vozidlem Peugeot 206, který na křižovatce odbočoval vpravo na obec Staré Sedliště. Dle jeho tvrzení uviděl jet z opačného směru cyklistu, který jel středem křižovatky a následně vyjel do protisměru, kde se střetl s peugeotem. Motorista ještě stihl na tuto situaci reagovat tak, že strhl řízení vozidla vlevo, čímž zabránil čelnímu střetu, přesto však cyklista narazil do zadního boku vozu. Z místa byl pak převezen záchrannou službou do nemocnice. Ještě před tím s ním policisté provedli dechové zkoušky, které byly pozitivní. U cyklisty naměřili 2,85 a 2,79 promile alkoholu.   

     Tachovští dopravní policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly jejich řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na tel.: 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
11. 12. 2015

vytisknout  e-mailem