Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky nehod

PLZEŇSKO - Řidiči od tří nehod ujeli. V jednom případě srazil neznámý řidič chodkyni na přechodu pro chodce.  

     Dopravní policisté hledají svědky tří nehod, které se staly v uplynulých dnech na Plzeňsku.
     První nehoda se stala 20. ledna letošního roku kolem 12:15 hod. na silnici II. třídy číslo 117 u obce Spálené Poříčí. Po uvedené komunikaci jel ve směru od Spáleného Poříčí na Lipnici dosud neznámý řidič s blíže nezjištěným nákladním vozidlem, který při projíždění levotočivé zatáčky, přibližně 1 kilometr před Lipnicí, přejel částečně do protisměru, kde se levou boční částí vozidla střetl s levým zpětným zrcátkem protijedoucího vozidla Renault Kangoo. Neznámý řidič s nákladním vozidlem, které mělo být bílé barvy a mělo mít skříňovou nástavbu, na místě nezastavil a ujel.
     Druhá nehoda se stala 22. ledna letošního roku kolem 5:30 hod. v obci Přeštice. Po silnici I. třídy číslo 27 jel s osobním automobilem světlé barvy dosud neznámý řidič, který na čtyřramenné křižovatce při odbočování vlevo z ulice Palackého do ulice Třída 1. máje nedal přednost chodkyni, která přecházela komunikaci po přechodu pro chodce, a přední částí do ní narazil. Neznámý řidič na místě po střetu nezastavil a pokračoval ve směru na Klatovy. Dopravní nehodu policistům následně oznámila zraněná chodkyně.
     Třetí nehoda, kdy se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost, se stala ten samý den kolem 19:30 hod. u obce Vlčtejn. Po silnici I. třídy číslo 20 jel ve směru na Nepomuk dosud neznámý řidič s osobním vozidlem Ford Fusion. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič s největší pravděpodobností chtěl na křižovatce na obec Chlum odbočit vpravo, avšak nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace, automobil uvedl do smyku a následně havaroval v pravém silničním příkopu. Zatím nezjištěný řidič z místa nehody odešel.
     Dopravní policisté z Územního odboru Plzeň – venkov žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, které by napomohly jejich řádnému prošetření, aby se jim ozvali na tel.: 974 324 642, 974 322 013. Informace mohou sdělit také na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
26. 1. 2015
 

vytisknout  e-mailem