Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky nehod

SEVERNÍ, JIŽNÍ PLZEŇSKO - S žádostí o pomoc se obracejí policisté na veřejnost. Hledají viníky pěti dopravních nehod.  

     Dopravní policisté hledají svědky pěti nehod, které se staly v uplynulých dnech na jižním a severním Plzeňsku.
     První nehoda se stala z 27. na 28. července letošního roku v obci Třemošná. Ulicí U Vodárny jel dosud neznámý řidič s vozidlem pravděpodobně Ford Mondeo. Při tom poškodil dvě zaparkovaná vozidla, která stála při levém okraji komunikace ve směru od ulice Dělnická k ulici Drážní, konkrétně pravou přední část zaparkovaného vozidla Volkswagen Passat a pravou zadní část vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkované za passatem. Neznámý řidič z místa nehody ujel. Celkovou škodu policisté odhadli na 65 000 korun.
     Druhá nehoda se stala 30. července kolem 20:50 hod. mezi obcemi Dobřany a Štěnovice. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že ve směru od Plzně po sjezdu ze silnice I/27 jel dosud neznámý řidič s nákladní soupravou složenou z tahače modré barvy a z návěsu s plachtou tmavé barvy a při sjíždění z účelové komunikace na hlavní nedal přednost v jízdě vozidlu Škoda Fabia, jehož řidička jela od Dobřan na Štěnovice. Po střetu neznámý řidič se soupravou ujel směrem na Štěnovice.
     K další nehodě došlo 31. července letošního roku kolem 23:25 hod. na křižovatce silnic I/26 a III/2032 u benzinové čerpací stanice PAP OIL mezi obcemi Plzeň a Sulkov. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že ve směru od Plzně směrem na Valchu jel dosud neznámý řidič blíže neurčené bílé dodávky, který měl při odbočování ohrozit protijedoucí osobní automobil Audi, jehož řidič na uvedenou situaci reagoval tak, že strhl řízení vozidla a narazil do svodidel. Neznámý řidič dodávky z místa nehody ujel.
     Čtvrtá nehoda se stala 1. srpna letošního roku kolem 2:30 hod. mezi obcemi Kloušov a Merklín. Dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem tam měl narazit do 18letého chodce, který šel po levé straně vozovky ve směru na Kloušov. Po nárazu byl chodec odmrštěn do levého silničního příkopu a utrpěl při tom zranění. I tento viník z místa ujel.
     Poslední nehoda, při které se policisté obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost, se stala 2. srpna letošního roku mezi 19:30 hod. a 20:00 hod. v Nýřanech. Na parkovišti před obchodním domem Penny market poškodil dosud nezjištěný řidič s neznámým vozidlem zaparkované osobní vozidlo Peugeot Boxer a z místa ujel.

     Dopravní policisté z Územního odboru Plzeň – venkov žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, které by napomohly jejich řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby se jim ozvali na telefon 974 324 642 nebo na mobil 724 216 587. Informace mohou sdělit také na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
6. 8. 2015
 

vytisknout  e-mailem