Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté hledají svědky nehody

MOST - Došlo k ní 15. července 2013 na chodníku na třídě Budovatelů.  

 

Mostečtí dopravní policisté šetří nehodu, ke které došlo před týdnem dne 15. července 2013 kolem 14. hodiny v Mostě na chodníku u prodejny Gyros na třídě Budovatelů u křižovatky se Skupovou ulicí. Nezjištěný cyklista zde srazil ženu, která v tu dobu vedla své dítě a přitom tlačila kočárek. Poškozená šla po chodníku směrem k ulici J. Skupy. Podle výpovědi poškozené byl neznámý cyklista ve věku kolem 50 let, na sobě měl pouze kraťasy. Měl být světlé pleti, bez vousů a měl mít rozsáhlé tetování po těle.

Pokud by někdo z občanů mohl sdělit jakoukoliv informaci k nehodě, ať toto zavolá na bezplatnou linku 158 případně na telefonní číslo skupiny dopravních nehod 606 808 819. Děkujeme.


 

Nadýchal přes dvě promile

Přes dvě promile nadýchal 50letý muž sedící za volantem škodovky. Řidiče kontrolovali v nočních hodinách dopravní policisté ve Skupově ulici v Mostě. Nezodpovědný muž se potom podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Po vystřízlivění si převzal sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Před jízdou požil

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si také vyslechl 28letý Mostečan. Stalo se to po kontrole policisty hlídkové služby. Ti zkontrolovali vozidlo značky Seat poté, když ho viděli jet chvíli po chodníku a zaparkovat na přechodu pro chodce. Hodnoty alkoholu v dechu přesahovaly jednu promile. Řidič se k pití alkoholu přiznal a litoval toho.


 

Ukradl padesát masoxů

Z krádeže padesáti masoxů viní policisté 30letého Litvínovana. Vydat se pro ně měl do supermarketu. Zboží v hodnotě téměř 1.900 korun si měl ukrýt do oděvu a potom chtěl z prodejny odejít. Zabránil mu v tom pracovník ostrahy. Přivolaní policisté Litvínovana převezli na služebnu, kde mu bylo vzhledem ke kriminální minulosti sděleno podezření z trestného činu krádeže. Případ šetří litvínovské obvodní oddělení ve zkráceném přípravném řízení.


 

Nedbal zákazu řízení, dojel na to

Na nerespektování úřadů dojel 30letý muž z Mostecka. Když ho jako řidiče vozu značky Forman v neděli ráno kontrolovali obrničtí policisté, tak vyšlo najevo, že by až do října roku 2015 neměl sedět za volantem. Nyní mu za to hrozí soud, obdržel totiž sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

U Matyldy se kradlo

Vloupání do auta značky Citroen šetří policisté mosteckého obvodního oddělení. Došlo k němu u vodní nádrže Matylda. Chomutovan doplatil na svoji neopatrnost, když si nechal tašku volně položenou ve voze a šel bruslit. Po návratu na něj čekal nepříjemný okamžik v podobě ukradené brašny s foťákem. Věci byly předběžně vyčísleny na 2.100 korun. Na 4 tisíce se dostalo poničení auta.

Policisté opět nabádají k větší opatrnosti při nakládání s vlastním majetkem a také upozorňují: Auto není trezor!


 

Zloděj bruslař?

Čtyři páry zimních bruslí zmizely z komory u bytu v Marxově ulici v Mostě. Po návštěvě neznámého zloděje, který to má na svědomí, tam ještě chybí dětské jízdní kolo a sportovní taška. Celková škoda je vyčíslena na 5.300 korun. Mostecké obvodní oddělení případ šetří jako trestný čin krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Někdo poničil lak u auta

Na částku deset tisíc korun se vyšplhalo poškození vozidla značky Opel Astra. Auto má poničený lak karoserie. Stalo se to v ulici Františka Malíka v Mostě. Policisté nyní zjišťují, kdo za událostí stojí.


 

Peněženku našel nepoctivec

O peněženku s osmitisícovou finanční hotovostí přišla žena z Litvínova. Postaral se o to neznámý nepoctivec, když našel zapomenutou věc na lavičce po odchodu poškozené. Žena si tam peněženku položila, když potřebovala konejšit své plačící dítě. Potom odešla a vydala se do obchodu. Při placení vybraného zboží si vzpomněla velice rychle. To už ale bylo pozdě. Policie v Litvínově případ šetří jako trestný čin zatajení věci.


 

Zloděj vlezl do školní družiny

Do školní družiny v Litvínově vlezl neznámý zloděj. I s ním zmizely věci předběžně vyčíslené na částku 12 tisíc korun. Jednalo se o plazmový televizor, mobilní telefon a DVD přehrávač. Skutkem se zabývá litvínovské obvodní oddělení. Po pachateli policie pátrá. Tomu v případě dopadení hrozí postih za trestný čin krádež vloupáním.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

22. července 2013


 

vytisknout  e-mailem