Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky několika dopravních nehod

PLZEŇ – VENKOV - Dopravní policisté z územního odboru Plzeň – venkov žádají o spolupráci při objasnění několika dopravních nehod, ke kterým došlo v průběhu dubna letošního roku. 

     První dopravní nehoda se stala dne 8. dubna letošního roku ve 22:00 hodin na silnici druhé třídy, číslo 182 ve směru jízdy od obce Merklín na obec Líšina. Poškozená řidička jela v osobním vozidle tovární značky Ford na rovném a přehledném úseku a z druhého směru od obce Líšina z pravotočivé zatáčky, vyjelo tmavé osobní motorové vozidlo, které po projetí zatáčky vjelo částečně do protisměru a střetlo se s levým zrcátkem automobilu poškozené. Dosud nezjištěný řidič na místě dopravní nehody nezastavil a odjel směrem na obec Merklín. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na přibližně 10 000 korun.

     Další dopravní nehoda se udála dne 13. 4. 2017 v 15:00 hodin v obci Kozolupy. Neznámý řidič se svým vozidlem narazil do vozidla tovární značky VW, které bylo zaparkováno vedle pobočky České pošty. I v tomto případě z místa dopravní nehody viník ujel, aniž by událost nahlásil policistům. Vozidlu byla způsobena škoda okolo 5 000 korun.

     Dne 16. dubna letošní roku v brzkých ranních hodinách jel dosud nezjištěný řidič s vozidlem tovární značky VW po silnici druhé třídy, číslo 203 v obci Nýřany, kde v ulici Osvobozených politických vězňů zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a před místním domem přejel na chodník a pravou přední částí vozidla narazil do skříně veřejného osvětlení města Nýřany, dále poškodil elektrickou skříň ČEZ distribuce s.r.o., telefonní skříň České telekomunikační infrastruktury a.s. a dále poškodil oplocení domu. Nezjištěný řidič následně místo dopravní nehody opustil, aniž by událost oznámil policii. Na místě události se po příjezdu hlídky z obvodního oddělení policie Nýřany nacházeli tři muži. Následným šetřením policistů bylo zjištěno, že jedna z osob, která se na místě nacházela je vlastník motorového vozidla, které způsobilo výše uvedenou škodu. Policisté vyzvali osoby, které se na místě nacházely, aby se podrobily dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. U dvou mužů přístroj detekoval hodnotu přes jednu promile alkoholu. U třetího muže byla provedená dechová zkouška s negativním výsledkem. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na přibližně 112 000 korun. Vlastník vozidla policistům uvedl, že mu bylo odcizeno.

     Žádáme všechny případné svědky, kteří by policistům mohli sdělit informace k výše uvedeným dopravním nehodám, aby se obrátili na policisty z dopravního inspektorátu Plzeň – venkov (Slovanská Alej 26, Plzeň, tel: 974 326 111) nebo na kterékoliv oddělení Policie ČR či na tísňovou linku 158.

pprap. Hana Rubášová
24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem